Aku Bukan Anak Pontianak oleh Rosli Mohd. Sah - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, December 3, 2018

Aku Bukan Anak Pontianak oleh Rosli Mohd. Sah

Assalamualaikum..
Hye semua..


Menariknya novel ini bila sebelum permulaan bab akan ada penerangan mengenai hantu yang popular dalam Masyarakat Melayu.. Antaranya ialah Lansuir, Harimau Jadian, Hantu Laut/Air, Bunian dan lain-lain..

Kisah yang disampaikan lebih pada penganiayaan orang kampung dan saudara terdekat kepada Akob seorang anak yatim piatu.. Sedikit demi sedikit terbongkar kisah sebenar disebalik kemunculan pontianak, gangguan dan perempuan cantik di pokok medang.. Semuanya berkait rapat dengan Akob, Mahat, Pak Li dan kacang hantu berempat.. Semuanya menerima balasan yang setimpal akibat perbuatan mereka..

Sha baca pada dan selesai pada 01.11.2018..

10 comments:

  1. Lain macam tajuk buku ni hehehe

    ReplyDelete
  2. Kena cari ni... Tapi hari tu zumal ada nak buat entri jenis2 hantu, tapi xde mood

    ReplyDelete
  3. Tgk tajuk mcm menarik.. Btw, cikla ada tag sha...

    https://ciklapunyabelog.blogspot.com/2018/12/mystery-boxes-giveaway-by-liyana-jasmi.html?m=1

    ReplyDelete
  4. Boleh cari buku ni nanti. Nampak macam menarik.

    ReplyDelete
  5. nampak menarik buku ni. okay masuk list untuk dibeli dan dibaca nanti :D

    ReplyDelete
  6. seramlah akak nak baca, sejenis penakut dengan cerita hantu akak nih, nanti mula la teringat dan terbayang2

    ReplyDelete
  7. Baca mase kui 12 tengah malam 😆😆
    Sambil ditani secret recipe🍰

    ReplyDelete
  8. Mesti ada kisah disebalik tu semua kan. Kadang boleh jangka kadang sebaliknya.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..