The Vanished (2018) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Friday, December 7, 2018

The Vanished (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini memang suspen dan ada sedikit seram.. Mulanya Sha ingatkan filem ini filem seram sebab awal-awal filem ada sedikit gangguan di National Institute of Scientific Investigation.. Rupanya filem ini filem balas dendam.. Memang ohsemlah..

Bermula dengan kehilangan mayat seorang perempuan iaitu Seol-hee, gangguan dan pembongkaran si suami iaitu Kang-woo yang dituduh bunuh isteri (seol-hee) dia dan ada hubungan sulit dengan perempuan lain tapi berakhir dengan plot twist yang diluar jangkaan.. Cara polis tu tekan lelaki yang menjadi suspek itu memang berjaya buat kita ini meneka yang beliau itu jahat.. 

Cerita ini ohsem.. Memang menarik.. Sha suka cuma cara tu salah.. Tapi ialah bila dah dikuasai perasaan dendam dan pihak berkuasa pun tak berjaya mencari bukti maka manusia hilang rasionalnya.. Wah.. Suspen kan..



THE VANISHED @ VANISHED NIGHT | 07 March 2018 | Thriller | KMovie |
The body of Yoon Seol-Hee disappears at the National Institute of Scientific Investigation. Detective Woo Joong-Sik (Kim Sang-Kyung) seeks clues on her disappearance, while her husband Park Jin-Han (Kim Kang-Woo) claims she is alive.

9 comments:

  1. hi.. content blog menarik.. lets blogwalking and click iklan.. done follow u.. follow me back.. http://acuyuhan.blogspot.com/ thanks

    ReplyDelete
  2. banyak citer menarik...x sempat nak follow..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. Sha pun kadang kadang tertinggal.. sebok ngn buku..

      Delete
  3. wahhh nampak menariknya cerita ni. Sedang elok dah masuk malam minggu laju2 cari nak tengok ni hehe Terima kasih atas perkongsian kak sha :)

    ReplyDelete
  4. baru nampak semalam movie ni dalam top movie korea tahun ni

    ReplyDelete
  5. Mama yg baca pun Terasa suspens dah ni

    ReplyDelete
  6. korea dan plot twist berpisah tiada ;-)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..