Tuesday, December 18, 2018

Drama Festival 2013: The Sleeping Witch (2013)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ke dua dari Drama Festival yang Sha tengok.. Drama yang sebelum ini bertajuk Rebellious pun menarik jugak.. Drama ini sejam je.. mengisahkan Ami yang berada dalam keadaan koma selama 16 tahun lepas satu letupan di makmal yang mengorbankan guru fizik beliau.. Ami yang terjaga langsung tak ingat apa sebenarnya yang berlaku dan teman lelaki yang selalu Ami sebut seolah-olah tak wujud.. Ami bersama Him-chan menyiasat apa sebenarnya yang berlaku.. Kejadian yang sebenarnya sangat mengejutkan dan siapa Him-chan yang sanggup membantu Ami..

EPISODE 4 : Sleeping Witch
Genre: Mystery, Romance |
Ami who has been stationary for 16 years since the explosion in high school, opens her eyes at last. Her memory is back in time, 16 years ago but it's already 2013. She looks for her boyfriend Jo Yeong-kyeong but no one mentions him. A strange situation lingers, everyone who had anything to do with the explosion stayed around the hospital. She traces back the case with Him-chan, a guy who lost his physics teacher father in the explosion. They discover suspicious answers about the explosion. Why was Ami in the laboratory with physics teacher Bong-seok and where was Jo Yeong-kyeong who dreamed of pure love with her?

3 comments:

  1. macam menarik cerita nie,nanti2 lah cari.. sekarang tak senang nak tengok sebab dah nak end the year kan, banyak kerja nak kena buat

    ReplyDelete
  2. mcm comel perempuan tu. jalan cerita dia pun nampak mcm best

    ReplyDelete
  3. Him chan tolong ada makna ke? haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »