Saturday, December 29, 2018

Aplikasi Pintar Letak Kereta Negeri Perak - Park@Perak

Assalamualaikum..
Hye semua..

Negeri Perak sudah maju setapak ke hadapan.. Lepas ini tak payah dah nak beli-beli kupon parking.. Guna aplikasi sahaja.. Mudah dan cepat.. Bermula 1 Januari 2019 ye kawan-kawan.. sekarang kalau nak muat turun masih belum boleh lagi.. Aplikasi ini dikenali sebagai Park@Perak dan digunakan di seluruh Negeri Perak.. Tak payah dah nak tercari-cari kupon lepas ini.. Pada Sha senang dan memudahkan..

Park@Perak boleh dimuat turun di Play Store mulai 1 Januari 2019 dan di App Store pada 20 Januari 2019.

Kelebihan penggunaan Park@Perak adalah seperti :
1. Salah satu alternatif pembayaran caj letak kereta melalui telefon pintar
2. Mudah dan jimat masa
3. Aplikasi ini boleh digunakan seluruh negeri Perak
4. Masa operasi dan kadar caj letak kereta mengikut Majlis (PBT) masing-masing
5. Mesra pengguna kerana pembayaran caj letak kereta hanya menggunakan telefon pintar di tangan anda

Sebarang pertanyaan dan kemusykilan, sila berhubung di talian 05-2083142 / 45 atau hadir ke Unit Letak Kereta, Majlis Bandaraya Ipoh, Tingkat 1, Jalan Bandar, 30000 Ipoh.

Info dan muat turun di https://park.perak.my

5 comments:

  1. Wahhhh..perkembangan positif ni.Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  2. MBSA pun dah ada apps parking mcmni

    ReplyDelete
  3. Dengan adanya aplikasi ni, tak perlulah gores kupon parking lagi. Mudahlah sikit kalau nak parking kereta, semua di hujung jari.

    ReplyDelete
  4. ada jugak member perak share ni, sha.
    bagus.
    di melaka ada jugak cuma aida x pernah guna lagi.
    jarang ke bandar or kawasan berparking gini time weekdays.
    weekend free.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »