Thursday, December 13, 2018

Persiapan Sekolah Amani & Imani 2019 #2

Assalamualaikum..
Hye semua..

Persiapan yang seterusnya.. Untuk entry sebelum ini boleh tengok
Persiapan Sekolah Amani & Imani 2019
Persiapan Sekolah Amani & Imani 2019 #1

Walaupun ramai yang share dekat Tesco tengah ada jualan murah, Sha lebih suka beli online.. Sebabnya tak berkeperluan nak ke Tesco.. Paling dekat pun dekat Rawang.. Kalau kira duit minyak semua memang tak berbaloi.. Lainlah kalau memang nak ke Rawang sebab ada urusan lain.. Jadinya Sha survey dekat Shopee je.. Lazada pun mahal.. dan tak banyak pilihan.. Sha beli pensil box, pensil, pemadan dan pensil warna secara bundle.. Pembaris masih ada stock lagi.. Sha beli di penjual yang berlainan.. Ada yang kena caj pos, ada yang tak.. Sha beli barang-barang ini pada 22.11.2018.. Ada yang sampai awal dan ada yang sampai lambat..

Alat Tulis yang Sha beli di Shopee ialah
Pensil Warna (12pcs - panjang) - 10
Pensil warna (36pcs) - 2
Pemadam (50pcs) - 1 kotak
Pensil (12pcs) - 12 kotak
Pencil Sharpener - 1pcs
Coin Purse - 3
Pensil case - 8

Yang ini Sha beli dengan harga RM54.20 tapi Sha hanya bayar RM51.91 sebab redeem shopee coin RM1.29 dan voucher RM1.. Manakala untuk postage Sha dapat Free sebab pembelian melebihi RM30.. Barang sampai pada 24.11.2018.. Terbaik penjual ini.. Pembukusan barang pun bagus..
Pensil (12pcs) - 12 kotak (RM29.30)
Pencil Sharpener - 1pcs (RM24.90)

Pensil warna Stabilo (12pcs) 10 kotak RM39
Pensil warna Luna (36pcs) 2 kotak RM26
Pemadam Stabilo 50pcs RM7.50
Free shipping dan redeem shopee coin RM1.87..

Ini yang paling lama kena tunggu.. Sha tak perasan masa order tu, barang ini dari China.. Order pada 22.11.2018 dan barang sampai pada 10.12.2018.. Lama menunggu.. Dah lah lambat, lepas tu tak cukup pula.. sabar jelah..
Coin Purse - 3
Pensil case - 7 je.. sepatutnya 8.. 

13 comments:

  1. mak ai banyaknya! nak 1 pencil case haha

    ReplyDelete
  2. senang sha beli byk2 terus,, harga pun murah

    ReplyDelete
  3. semua senang sekarang ni kan, online jer

    ReplyDelete
  4. Murah je bila Beli bundle mcm ni kan

    ReplyDelete
  5. lama tgu ye sbb brg dr china..tkpela ..biar lmbt asalkan smp kn...

    ReplyDelete
  6. tahan smpi ke hjg thn x sha byk tu? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada yang tahan Anies.. Ada yang lebur.. kikiki..

      Delete
  7. banyaknyaa barang2! Hihi mesti Amani tak sabar dah nak p skolah tu.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »