Saturday, October 6, 2018

Persiapan Sekolah Amani & Imani 2019

Assalamualaikum..
Hye semua..

Walaupun sesi persekolahan bagi 2018 masih belum berakhir, Sha dah mula buat persiapan sekolah anak-anak untuk tahun hadapan.. Bukan apa, kalau beli awal ini harga agak murah dan dapat berjimat.. Buat permulaan ini Sha belikan tudung sekolah dahulu.. 6 helai untuk Amani dan 4 helai untuk Imani.. Kalau ikutkan nak pakai je tudung tahun ini, tapi dah bertanda-tanda dengan kesan gigitan, water colour, cat dan sebagainya..

Maka mak pun kenalah belikan juga tudung baru buat mereka.. Kebetulan Tudung Si Comel ada buat promosi sampai 30 September tudung sekolah dijual dengan harga RM13.90 sahaja (jimat RM3) dan postage RM6.90 sahaja.. Rezeki job blogger pun masuk bertepatan dengan tarikh akhir pembelian, terus Sha beli tudung sekolah anak-anak.. Walaupun job blogger dah tak banyak Sha dapat tapi Alhamdulillah bila dapat bolehlah membantu encik suami untuk persiapan sekolah anak-anak.. Tambahan pula tahun depan Imani dah ke sekolah agama.. Tu yang kena sediakan extra duit..

 
6 helai tudung Saiz M untuk Amani (3 sekolah pagi dan 3 sekolah agama)..
4 helai tudung saiz S untuk Imani (2 sekolah pagi dan 2 sekolah agama)..
Semuanya RM145 termasuk postage..

23 comments:

  1. sukalah tengok kak sha, selalu beli awal awal hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena beli awal Sha, untuk dapatkan harga berbaloi.. kikiki..

      Delete
  2. Selamat bersekolah dan belajar rajin-rajin cheq ucapkan buat para puteri tuan blog :)

    ReplyDelete
  3. buat persiapan awal bagus..nnti nk dkt buka sekolah, cuma top up apa yg patut..

    ReplyDelete
  4. sy setuju sgt ibu bapa yg buat persiapan awal ni. bla da hjg thn, duit bkn shj nk gn utk persiapan anak2 tp dgn yurannya, dgn byrn itu ini.. tu yg duit mengalir keluar smpi kering dibuatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Anies.. kalau buat sikit sikit ini, tak terasa sangat duit yang keluar.. berbanding beli sedepuk..

      Delete
  5. assalamualaikum shah..seronoknya anak2 kan...bagus buat persiapan sikit2 dr awal

    ReplyDelete
  6. Elok prepare awal-awal..beli sikit-sikit nanti tak kelam kabut kan..

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..siapkan awal-awal senang tak perlu kelam kabut nanti kan

    ReplyDelete
  8. bgs juga awal2 persiapan..tkde la sesak2 nanti ngan rmi org kn

    ReplyDelete
  9. awalnya dah prepare siap mama dia.. tak apa lah asalkan anak2 suka kan sha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha memang selalu prepare awal Wani.. Nak elakkan harga mahal dan kesesakkan..

      Delete
  10. semoga amani dan imani cemerlang dalam akademik..

    ReplyDelete
  11. wow! sgt awal.
    aida baru jer ahad lepas gi taklimat utk izzat darjah 1, sha.
    da ada bajet utk disediakan rm1200 lebih kurang. akan mula menabung hi hi hi...
    utk kak Nurin, dah tentu-tentu RM2k. asrama kan.
    kak Syuhada plak dlm range rm700 gitu.
    memandangkan sya da start prepare ni, end of this month aida nak tgk balik la baju kak Nurin & kak Syuhada.
    boleh dah kot gi pdg jawa tu beli kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun dah standby budget untuk kelengkapan sekolah dan yuran.. Kalau beli awal ini harga masih reasonable Aida.. bila ujung tahun nanti mesti naik..

      Delete
  12. hihi syaza pun dulu tudung sekola rajin comot juga ahaks kesian mak kena beli tudung syaza dedulu .. tq mak >.<

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »