Saturday, October 13, 2018

Korean Drama (Oktober 2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Belum habis lagi tengok drama-drama dalam senarai kat SINI, dah tertengok senarai drama baru untuk bulan Oktober 2018 pula.. Pergh!! Memang layanlah semua genre drama ini.. Sha sekarang memang tertarik tengok drama-drama macam ini.. Rasa semangat lak tengok misteri diselesaikan.. Hantu-hantu berkeliaran dan penyiasatan demi penyiasatan.. Kikiki.. Yang ongoing tengah tengok sekarang ini The Guest.. Drama ini memang beratlah pada Sha sebab ada scene exorcism.. 

Senarai je dulu kat sini.. Tengok ke tak tak tahulah.. Kikiki..

 Drama ini baru je episod 2.. Yang buat Sha tertarik sebab bertukar badan.. Kikiki..

 Yang ini pula sebab drama kekeluargaan.. Usaha seorang ayah untuk anak dan keluarganya..
Baru episod 8..

The Player (2018) ini pula kisah sekumpulan manusia yang terdiri daripada penipu, hacker, pemandu dan fighter bergabung untuk melawan penjahat.. Tertarik nak tengok sebab ada Song Seung Hun..
Baru episod 4..

 Drama yang ini pula sebab ada Park Sung Woong dan diadaptasi dari Drama Jepun bertajuk One Million Stars Falling from the Sky (2002).. Baru lepas tengok dia berlakon dalam Life on Mars, rasa cam nak tengok lagi dia berlakon.. Kikiki.. Drama yang ini thriller misteri dan ada sedih-sedih juga.. Kalau baca sinopsis ada plot twist yang menarik..

Yang ini pula drama asal untuk drama The Smile Has Left Your Eyes (2018).. Kalau jumpa nak tengok yang ini dulu baru tengok yang versi Korea..

When Time Stopped - 12 episod

10 comments:

  1. macam best juga drama tu..kena tengok ni

    ReplyDelete
  2. tak sempat nak layannn..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak berapa sempat juga.. kadang kadang je dapat..

      Delete
  3. Wah, bukan main lagi Sha layan drama! :)

    ReplyDelete
  4. macam takuya kimura je yg last tu

    ReplyDelete
  5. terbaek.. cuti isteri bersalin nanti boleh la marathon tgk drama korea dgn wife + baby. hehe.. doakan wife ejulz dipermudahkan k.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah.. Semoga dipermudahkan urusan Ejulz dan wife.. Aamiin..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »