Tuesday, October 16, 2018

Licik oleh Sham Hashim, Julie Anne

Assalamualaikum..
Hye semua..

Amaran ye.. Buku ini tak sesuai dibaca anak sekolah.. Terlalu terbuka dengan perlakuan yang tak bermoral.. Iya Sha memang old fashion.. Tak gemarkan keterbukaan yang melampau dalam pebulisan..

Tapi.. Sha tak nafikan buku ini punya jalan cerita yang menarik walaupun dah boleh di agak kesudahannya.. Kisah mereka yang melakukan penipuan untuk kesenangan.. Garapan penulis memang menarik.. Penamatnya pun menarik walau boleh dijangka.. Cumanya.. Kalau tiada babak-babak yang tidak bermoral, pasti buku ini akan lebih mengujakan.. Ini hanyalah pendapat peribadi Sha..

Sha berjaya baca dan selesai pada 12.10.2018..

5 comments:

  1. mcm mn kalau amani dan imani terbaca nnt? heheehe

    ReplyDelete
  2. skrg dah makin byk novel yg jalan cerita dia terlalu open minded sgt. huhuu. kalau nak baca, mmg kita sendiri kena jadi open minded tapi tu lah, sy pun mcm kaksha jugakk old fashionnn sikit hahaha. nanti time anak-anak kita, mmg kena pantau lah buku apa mereka baca. kalau masih budak-budak, mmg kena larang lah dari baca buku macam gini..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »