Friday, October 19, 2018

Teratak Kenari oleh Zaifuzaman Ahmad

Assalamualaikum..
Hye semua..

Teratak Kenari ini memang lama dah Sha cari.. Karya penulis ini kebanyakkannya memang Sha dah baca.. Dan Sha suka gaya penulisan beliau...

Dalam Teratak Kenari ini yang Sha suka bila ditekankan tenatng hubungan suami isteri.. Sikap saling mendengar dan mempercayai.. Sepasang suami isteri yang baru berkahwin telah berpindah masuk ke sebuah banglo.. Isteri tak berapa suka dengan rumah itu.. Rasa pelik dan semacam.. Namun demi suami perasaan tu tak diluahkan.. Gangguan pun bermula.. Namun suami tidak mempercayai apa yang isteri sampaikan.. Sehinggalah keadaan jadi parah dan suami sendiri diganggu.. Pertolongan dicari namun tersalah cari.. Tapi akhirnya datang bantuan yang betul.. semuanya berjaya diselesaikan.. Misteri perempuan dengan dahi berlubang, ada kisah disebaliknya.. Memang mendebarkan..

Sha mula baca dan selesai pada 17.10.2018..

14 comments:

  1. nama teratak dah cantik dah sekali berhantu haihhh

    ReplyDelete
  2. Buku ni masa zman skolah hot sangat. ika pun dh lupa dh ceritanya mcm mana hee. cover dia mmg familiar habis la hehe.

    ReplyDelete
  3. selalu macam ni especially bab hantu2 la, i mean yang ghaib2 ni, kalau isteri cerita, suami susah nak percaya ahaha. maybe sebab suami tak duduk 24 jam di rumah agaknya.. >.<

    Scary nya kak sha perempuan dahi berlubang! SYaza dah la komen kol 11 malam ni ahaha seremmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. mungkin sebab dia tak duk rumah lama macam isteri tu yang kadang dia susah nak percaya..

      Delete
  4. Replies
    1. Adoi.. kalau kisah benar memang ngerilah kalau terjumpa..

      Delete
  5. Tak sangka cerita berkaitan hantu sebab namanya dah sweet gitu

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Sha pinjam dengan Perpustakaan Negara Malaysia..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »