Monday, October 8, 2018

The Guest (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini dah episod 8 masa Sha tulis review ini.. Sha dah tengok sampai episod 7.. Memang sangat menarik dan mendebarkan.. Cumanya Sha tak galakkan tengok dengan anak-anaklah.. Sebab seram dan agak ganas juga drama ini.. Ada adegan exorcism oleh pelakon..

Drama ini pasal demon yang sangat jahat "Son" (tetamu) dari laut yang mengawal demon lain untuk merasuk manusia yang hatinya kecewa, berdendam, tidak puas hati dan sudah putus asa, melakukan pembunuhan dan akhirnya mencederakan mata mereka.. Tiga watak utama yang bertemu di awal cerita membesar menjadi bomoh, paderi dan anggota polis.. Mereka bergabung dalam menyelesaikan kes-kes pelik yang melibatkan demon tersebut..

Seawal cerita je Sha dah seram sejuk.. Hahaha.. Tapi gigih nak tengok juga.. Sampaikan terpaksa selang selikan dengan rancangan variety untuk menghilangkan kegusaran selepas menonton drama ini.. Sejujurnya, Sha bukanlah berani sangat tapi seronok pula tengok drama ini.. Kikiki.. Misteri demi misteri.. Pencarian watak utama ini dalam menghapuskan demon itu memang sangat mengujakan.. Tambahan pula demon itu merasuk manusia.. Untuk meneka siapa yang dirasuk dengan yang tak dirasuk bukanlah mudah sebenarnya..


7 comments:

  1. wah kak sha minat cerita macam ni, kalau sha mesti tk tengok hehe


    jom join giveaway sha :D http://www.shfyqhazhr.com/2018/10/giveaway-planner-2019-by-shfyqhazhrcom.html

    ReplyDelete
  2. uui..cita seram. tak berani la..

    ReplyDelete
  3. seram dh nk tgk movie lps munafik hehehe

    ReplyDelete
  4. x leh letak 18 SG ni... kena letak 30 SG hahaha

    ReplyDelete
  5. nampak menarik.. ejulz suka cerita kisah penyiasatan camni. hehe

    ReplyDelete
  6. bomoh, paderi, polis fuhh manthoppp! ^^

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »