Tuesday, October 16, 2018

Lovely Horribly (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha betul-betul tertarik dengan drama ini.. Start menonton je terus rasa drama ini best.. Asalnya Sha nak tengok sebab ada Song Ji Hyo (Ji Eul Soon) & Park Shi Hoo (Yoo Phillip/Eul Chook).. Tapi bila dah start tengok terus suka.. Memang drama yang menarik.. Seram, misteri, komedi dan tanda tanya penuh dalam drama ini.. Watak yang dibawa kedua pelakon ini sangat menjadi.. 

Bagaimana 2 manusia yang bila berdekatan boleh menyebabkan tragedi dan perkara baik berlaku.. Kisah obsesi cinta sehingga mengorbankan nyawa.. Misteri hantu yang mengganggu.. Skrip yang ditulis menjadi realiti.. Kemalangan demi kemalangan..
Pada Sha perjalanan cerita ini sangat rancak dari episod pertama hinggalah Sha jumpa perkataan tamat.. Pembongkaran satu demi satu kejadian.. Hubungan hero dan heroin yang saling berkait.. Memang betul-betul mengujakan.. Ada babak yang berjaya buat Sha bergelak ketawa.. Ada babak yang berjaya buat Sha turut sama bersedih.. Yang pasti watak utamanya sangat memikat hati..

Lovely Horribly
Also Known As: Leobeulli Horeobeulli; Lovely Horror-vely
KDrama | Suspense, Horror, Comedy, Romance, Drama | 32 Episodes | 13 Aug 2018 - 2 Oct 2018 |
Sinopsis: A man and a woman are bound by an unusual fate: one’s happiness always results in the other’s misfortune. The two start writing a drama together, and the events in the screenplay mysteriously begin occurring in real life.

6 comments:

  1. ada jg tengok beberapa episod, mmg misteri..cuma rambut heroin tu cam rimas tengok, takleh ke ikat kemas2..hihi..

    ReplyDelete
  2. confuse sikit dengan cerita dia..hihi

    ReplyDelete
  3. ok leh layan la mcm ni..suka cerita selain cinta2 ni

    ReplyDelete
  4. bak kata acha, berdua lebih baik tp yg ni berdua jd x baik hahaha

    ReplyDelete
  5. ada juga tengok sikit2 drama ni kat KBS haritu sebab mak memang follow. suka sebab ada Jihyo. cantik betul walaupun tak heavy makeup. suka tengok! hehehe. jalan cerita drama ni pun best. tak bosan.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »