Saturday, October 20, 2018

Healer (2014)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Cerita ini dah lama dah ada dalam simpanan Sha.. Baru ini je berkesempatan nak tengok.. Episod pertama dah 3,4 kali tengok pastu tutup.. Hahaha.. Bila berjaya habiskan episod 1 memang tak boleh nak stop.. 3 hari je dah settle tengok.. Tersuka tanpa sengaja pula dekat hero dia.. Karekter Ji Chang Wook dalam ini memang menawan sungguh.. Macam kerekter dia dalam drama K2.. 

Drama ini best sebab ada romance, aksi, hubungan persahabatan dan persaudaraan.. Yang paling best bila tengok aksi Healer/Ji Chang Wook berlawan dan babak romantik.. Muka dia yang macam innocent tapi nakal dan clueless tu sangat menarik..  Memang bestlah drama ini.. Perjalanan cerita dia walaupun panjang tapi tak membosankan.. Setiap episod pasti akan ada perkara menarik berlaku yang membuatkan Sha nak tengok sambungannya..

Healer | 8 Dis 2014 | 20 Episodes |
Seo Jung Hoo is a special kind of night courier, known only as "Healer". For the right price and with the help of a genius hacker, he gets his clients whatever they want, as long as it doesn't involve murder. His latest job leads him to a second-rate tabloid writer, Chae Young Shin and the successful reporter, Kim Moon Ho. He begins to uncover the mystery of a shared past with the two reporters, putting them all in danger.

4 comments:

  1. Kalau tengok di episod pertama rasa best...insyaAllah ceritanya memang best..tapi kalau awal-awal tiada daya tarikan itu berpotensi untuk tidak menonton kecuali gigih nak tau ending..

    ReplyDelete
  2. wah! dah habis tgk. Mrs. A pun baru je terjumpa citer ni baru layan ep 3. Tapi Mrs. A memang peminat JCW paling suka dia dlm citer the K2

    ReplyDelete
  3. syaza suka cerita ni ^^

    Lama dah tengok zaman muda mudi dulu :) Tak sangka tahun 2014 cerita ni. kiranya dah 4 tahun berlalu :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »