Thursday, October 4, 2018

Along With The Gods: The Last 49 Days (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Yeah!! Berjaya juga tengok filem ini.. Filem kedua ini lebih suspen dan penuh kejutan.. Hubungan mereka rupanya saling berkait.. Dalam ketiga-tiga Angel of Death ini nak bela roh si Soo-hong ini sebab mati dengan tidak adil, Gang Rim ini ada masa silam yang perlu diselesaikan.. Semuanya terbongkar bila Hae Won dan Duk Choong kena cabut nyawa seorang lelaki tua yang telah melepasi had umurnya.. Lelaki tua ini dijaga oleh dewa periuk.. Sebab tu nyawanya tak berjaya dicabut..

Memang berbaloilah tonton filem ini.. Ambil mana yang baik.. Mana yang tak perlu tu tontonlah sebagai hiburan.. 

Along With The Gods 2: The Last 49 Days
Also Known As: Singwa Hamgge 2: Ingwa Yeon
KMovie | Action, Fantasy, Adapted From A Webtoon | 1 August 2018 |
Angels of death Gang Rim (Ha Jung-Woo), Hae Won Maek (Ju Ji-Hoon) and Duk Choon (Kim Hyang-Gi) are about to take part in Soo-Hong’s (Kim Dong-Wook) trial. The 3 angels of death meet God of House (Ma Dong-Seok). He remembers their past which stretches over 1,000 years ago. Traveling between this world and the next world and the past, the angels of death try to find their secret relationship.

10 comments:

  1. citer dewa2 ni kureng sikit..huhu..

    ReplyDelete
  2. dah lama tak tengok movie korea.. selalu layan drama je..hihi

    ReplyDelete
  3. kita ade plan nak tengok tapi line sini tengah teruk

    ReplyDelete
  4. Ika tgk dah kak sha. banyak kali jugak hee. best best. recommended!

    ReplyDelete
  5. Ana minat cerita2 macam ni walau tak masuk akal.

    ReplyDelete
  6. konon aritu nmpk poster filem ni kt tgv n nk g tgk.... tp smpi ke sudah x tgk2 jg hahahaahhaah

    ReplyDelete
  7. best kan cerita ni?! Tengah tunggu yang kedua pulak sebab haritu tak sempat tengok dekat cinema

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »