Thursday, October 25, 2018

Goodreads Challenge 2018 Complete

Assalamualaikum..
Hye semua..

Yeah!! Challenge complete.. Membaca bukanlah hanya kerana cabaran tapi menambah kosa kata dan juga mengambil iktibar dan tauladan atas pembacaan.. Bulan ini memang pulun habis membaca.. Rasa seronok dan gembira bila cabaran berjaya dilaksanakan.. Ini adalah cabaran untuk diri sendiri.. Walaupun cabaran dan berjaya, Sha tetap membaca.. Membaca itu satu kepuasan pada Sha.. Buku apa pun akan Sha baca.. Kalau tak kena dengan selera Sha, Sha akan maklumkan.. Setiap pembaca mempunyai definisi yang berbeza untuk buku yang sama.. Jadi Sha raikan perbezaan pendapat itu dengan gembira.. Sekiranya anda juga suka membaca, Sha cadangkan untuk buat akaun Goodreads supaya anda boleh rekod pembacaan anda, bagi ulasan buku yang sudah anda baca dan bagilah bintang kepada buku tersebut.. Dengan cara ini anda meraikan penulis dan membantu pembaca lain memilih bahan bacaan..

Owh ya.. Nantikan pengumuman menarik esok pagi di blog Sha ini..

 Misi berjaya pada 24 Oktober 2018..
Sha bermula dengan buku bertajuk Retina oleh Lokman Hakim..
Sha berjaya menyempurnakan misi dengan buku ke 200 yang bertajuk Aku Dengar Kat Stesen Tren Ada... oleh Estheryu..

200 buah buku sehingga 24 Oktober 2018..

16 comments:

  1. Syabas! Sekalung tahniah buat tuan blog yang rajin membaca 😎

    ReplyDelete
  2. Syoknya rajin mmbaca. .Zamam belajar dulu ja rajin. .La ni xdan dah

    ReplyDelete
  3. yayyy tahniah *tumpang gembira πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ˜‚

    ReplyDelete
  4. Wow banyak tu. Kalau kinah sebuah buku mahu makan masa sebulan kak sha. Tahniah kak sha.

    ReplyDelete
  5. and I failed my challenge from last year hahahaha

    ReplyDelete
  6. tahniah kak berjaya habiskan challege ni :)

    ReplyDelete
  7. Congrats, Sha! Akak tumpang bangga. Akak bukan main lagi set challenge utk tahun ni tapi lepas tu dah tak masuk-masuk Goodreads dah.

    ReplyDelete
  8. tahniah banyak baca ni.. heee~ semua ebook yeah kak?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »