Monday, December 31, 2018

2018 Reading Challenge #12

Assalamualaikum..
Hye semua..

Yeah!! Disember berlalu sudah.. Berjaya juga Sha meneruskan pembacaan dan bulan ini banyak juga bahan bacaan Sha.. Masih meneruskan hobi membaca Sha untuk tahun 2019.. Kali ini kita baca buku dari penerbit lain pula.. Beli je.. Kenalah baca juga.. Malah Sha mencuba baca buku yang Sha beli berdasarkan tajuk dan cover je.. Sha tak tengok pun review atau sinopsis buku tersebut.. Kita cuba sahaja.. Tak cuba tak tahukan.. Dari buku yang sangat nipis sehinggalah buku yang tebal.. Dari buku fizikal hingga ke buku digital.. Semua Sha belasah je..

Berakhir sudah 2018 dengan Disember Sha berjaya 31 buah buku mewakili 31 hari dalam bulan Disember.. Sukses..

12 comments:

  1. tahniah sha...byk buku2 yg dibaca

    ReplyDelete
  2. Wah, banyaknya buku yang Kak Sha baca bulan ni. Saya sempat baca dalam enam novel je bulan ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih dari 1 tu pun dah dikira banyak Jannah.. Teruskan membaca tau.. Jointlah Goodreads Challenge..

      Delete
    2. Nak join tapi sekarang ni banyak komitmen lain. Kalau dah start membaca, memang tak jalan kerja😅. Silap2 dekat nak exam pun asyik sibuk membaca je.

      Delete
  3. banyaknya kak sha.. rajin betul

    ReplyDelete
  4. mak aihhh mmg rajin betul laaa sis ni!

    Btw, jemput datang join segmen bloglist Myra yang pertama! :D

    Myra | The Grey Lines Between Segment | Blog List For the First Half of 2019

    ReplyDelete
  5. kak sha selalu baca e-book kat mana ye??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu guna PNM e-Reader.. Pinjam ebook dari Perpustakaan Negara Malaysia.. Maksimum 5 buah buku tempoh pinjaman 7 hari..

      Delete
  6. tahniah sha.
    sgt tekun la.
    aida akan mula membaca thn ni.
    tapi, bukan novel la. more to bacaan am.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »