Sunday, December 30, 2018

Koleksi Buku Disember 2018

Assalamualaikum..
Hye semua..

Ini buku-buku terakhir yang Sha beli untuk tahun 2018.. Buku pre loved dan juga baru.. Walaupun mulanya tak nak membeli tapi macam biasalah.. Pasti terbabas juga.. kikiki.. Buku pre loved tu ada yang masih berbalut tak dibaca.. Dijual pada harga RM20 sebuah.. Beli 3 percuma kos pos.. Kebetulan ketiga-tiga buku ini nampak menarik, makanya Sha pun terbeli.. kikiki.. Walaupun preloved, kondisi buku memang tip top lah.. Macam buku baru.. Satu lagi Sha beli terus dengan Karya Seni.. Percuma kos pos dan diskaun RM3.. Berbaloilah pada Sha..


Alih oleh Hakim Ahmad
Kelibat oleh Nurul Omar
Garis oleh Khairul Aswad
Beli sebab nampak menarik.. Tak baca review di mana-mana pun.. 

Raid Arjuna oleh Rose Harissa
Beli sebab baca review di Goodreads dan Group Buku Facebook best.. Review pun memainkan peranan penting dalam pembelian buku tau.. Walhal buku ini dok lalu lalang dekat timeline FB lama dah tapi tak tertarik pun..

7 comments:

  1. hihihihi kalah kalau memang minat buku ni

    ReplyDelete
  2. Saya pernah dengar tentang penulis Rose Harissa. Ada yang suggest supaya beli buku beliau tapi saya tak pernah beli lagi setakat ni.

    ReplyDelete
  3. akak dan buku buku kan berpisah tiada. memang mesti akan beli punya.. xpe amalan yang bagus.. teruskan CT sokong dari belakang hihi..

    ReplyDelete
  4. Selamat mengulat buku.
    Selamat tahun baru 2019

    ReplyDelete
  5. seronoknya beli buku baru. Dina pun tak habis lagi baca buku yang lama

    ReplyDelete
  6. Wahhh makin bertambah lah koleksi buku akak

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »