Monday, July 9, 2018

Aktiviti Di Hujung Minggu

Assalamualaikum.. 
Hye semua..

Sekarang ini, hujung minggu je Sha bagi Amani dan Imani tengok kartun.. Itupun Sha download online dan save dalam pendrive.. Sebab drama yang ada kat tv tak sesuai untuk tontonan anak-anak.. Tambah sejak ada MYTV (myFreevieiw Digital Broadcast) ini, ada siaran Drama Sangat (siaran percubaan).. 24 hours drama melayu yang entah hapa-hapa.. Mujurlah setting kat tv tu boleh buang channel yang menyakitkan hati.. Jadinya tak adalah dia mengadap Drama Sangat dan TV3 tu..
Selain dari kartun macam upin ipin dan Boboiboy, Sha downloadkan juga rancangan untuk kanak-kanak.. Rancangan How To Draw.. Boleh search je online banyak video mengenai cara nak melukis.. Jadinya adalah aktiviti yang dia buat selain menonton kartun..Kalau korang berminat boleh joint group Kids Channel di Telegram..

How To Draw A Baby

Tengah berusaha mengikut arahan.. Walaupun arahan yang diberikan dalam bahasa Inggeris, Amani memahaminya.. 

Hasilnya.. Sama tak? 

10 comments:

  1. terbaek.. minat dia melukis dan mewarna.. hehe.. semoga menjadi pelukis yg terkenal suatu hari nanti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang dia minat, cuma kadang-kadang tumpuan diganggu si adik.. kikiki.. Aamiin..

      Delete
  2. pandainya dia lukis! tu lah tv skrg banyak drama tah pape, drama rampas suami org lak tu banyak hguhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu SHa.. drama ntah apa-apa.. Menyampah betul nengoknya..

      Delete
  3. Cantiknya artwork Amani! Pandai dia ikut gambar tu sebijik-sebijik. 😊 Aunty Farrah sangat kagum! 😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak farah.. Sha pun tak sangka dia boleh buat..

      Delete
  4. ijat tak minat mewarna, sha.
    cikgu dia yg inform la :)
    lelaki kot.
    kalau nurin & Syuhada dulu kala, tiap bulan beli pensel warna :) ha ha ha ha

    ReplyDelete
  5. sama lah, drama melayu tak membina langsung. Balik2 kisah cinta hmmm

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »