Tuesday, July 31, 2018

Partners for Justice aka Forensic (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Cerita ini jadi best pada Sha sebab watak polis lelaki yang jambu tu.. Nampak je jambu tapi handal gila bila nak tangkap penjahat.. Tu belum lagi part dia ngorat Stella.. kakakaka.. Sabar jelah..

Drama ini memang best sebab ada aksi penyiasatan.. Konflik perasaan pada watak utama dan juga kerjasama antara pendakwaraya, polis dan juga doktor yang buat autopsi terhadap mayat.. Penyiasatan dan perubatan merupakan dua cabang yang Sha suka dalam drama.. 32 episod tapi setiap episod dalam 28 ke 30 minit je.. Rasa macam panjang tapi sebenarnya pendek je..

To be continue la pula drama ini.. Dekat episod 32 tu dia bubuh "To Be Continue".. Maksudnya akan ada sambunganlah kan.. Harapnya kalau sambung akan kekalkan pelakon dan lebih bestlah..


Partners for Justice aka Forensic (2018) | Genre : Crime, Mystery 
Sinopsis: About a forensic doctor and prosecutor who work together to solve cases.

11 comments:

  1. herooo yensem la jugak.. tapi genre tak sebati haha.. ni memang sek sek akak ni. suka tengok kan citer cemni..

    ReplyDelete
  2. dah abis ke lum..drama ni? mcm menariks jer..tq for review

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah habis dah Mummy Ayu.. Second seasons pun dah keluar..

      Delete
  3. mcm menarik je.. saya suka filem atau drama yg bergenre mcm ni :)

    https://aerillhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Ok, seperti biasa. Masuk list akak 😊

    ReplyDelete
  5. drama korea kalau xde thrill bkn drama namanya😊

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »