Lawless Attorney (2018) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, July 10, 2018

Lawless Attorney (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

"Revenge only bring more revenge.. " - Ayat ini memang berjaya menyampaikan maksud sebenar drama ini.. Bila hero cuba membalas dendam, dendam hero itu sendiri menyebabkan timbulnya dendam lain dan saling berbalas.. 

Drama ini mengenai Sang Pil yang melihat pembunuhan ibunya di depan mata dan dia sendiri nyaris dibunuh tapi diselamatkan oleh mak Jae I.. Sang Pil kemudiannya dijaga dan dibesarkan oleh pakciknya yang berkerja sebagai Gengster.. Sang Pil belajar seni bela diri dan belajar bersungguh-sungguh demi menjadi seorang peguam.. Peguam yang boleh mempertahankan diri secara fizikal dan juga secara berdebat.. 

Memang seronok tengok usaha Sang Pil dalam menjatuhkan Hakim Cha Moon Sook dan Gengster An Oh Ju menggunakan undang-undang.. Bukan senang tapi berbaloi..

Also Known as: Moobeob Byeonhosa , Lawless Lawyer  | Directors: Kim Jin Min | Screenwriters: Yoon Hyun Ho | Genres: Action, Thriller, Law, Romance | Episodes: 16

13 comments:

  1. Ok, confirm masuk senarai citer nak tengok 😊

    ReplyDelete
  2. terbaek. suka cerita camni :)

    ReplyDelete
  3. alahhhh macam best je drama nie..mesti cari dalam online nanti

    ReplyDelete
  4. tu lee joong-ki kan? nmpk lain laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab dia nampak lain, Sha tengok drama nie.. :)

      Delete
  5. Boleh baca sinopsis je, nak carinya entah bila la..

    ReplyDelete
  6. drama korea kan? confirm best

    ReplyDelete
  7. macam pernah tgok cerita ni...tapi bila tah.

    ReplyDelete
  8. berkenan aida dgn tajuk citer ni, sha.
    catchy sgt :)

    ReplyDelete
  9. suka tengok drama pasal law dan dendam ni tapi nak tengok entah bila dapat entah

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..