Wednesday, August 1, 2018

Something Stupid oleh Dekna Lee

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel cinta lagi.. kikiki.. Bila mood jiwang datang, kita layan novel jiwang jelah.. Jiwang tapi konfliknya menarik..
Cerita ini bermula di zaman belajar.. Hubungan adik beradik yang disalah ertikan hingga menimbulkan rasa cemburu yang melampau.. Watak perempuan yang terlalu ego dan sombong telah mengundang padah pada diri sendiri.. Bila lelaki dicabar dan dirasuk syaitan memang perkara tak sepatutnyalah yang akan berlaku.. Namun disebabkan telah tertulis jodoh mereka, mereka akhirnya bersatu.. Dugaan datang dalam bentuk ketidakpastiaan dalam hubungan suami isteri.. Bila rasa ragu-ragu dan takut lebih menguasai, hubungan boleh berantakkan.. Ye tak..

Sha baca dan selesai pada 28.07.2018..

 
(ebook - PNM e-Reader)

Published December 2014 by Love Novel..

11 comments:

  1. macam menarik buku ni :)

    terima kasih :)
    http://ejulz.blogspot.com/2018/08/senarai-pengomen-tegar-jun-2018.html

    ReplyDelete
  2. Hai akak! Akak, Syaza macam kurang jelas. Dia adik beradik lepas tu kahwin? Eh camner haha tak fahamm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.. bukan.. Diorang adik beradik tapi panggilan tu tak nampak macam adik beradik.. Sampaikan orang lain ingat diorang pasangan kekasih.. Tu yang timbul salah faham dan terjadi perkara yang tak diingini..

      Delete
  3. Tajuk kemahen! omputih hehehe...

    ReplyDelete
  4. ada kat PNM erk? nanti nak try cari..hihi

    ReplyDelete
  5. Saya memang dah baca buku nie, dan jalan ceritanya agak menarik jugak la untuk diri ini.. hihi.. Oh ya! TAHNIAH Kak Sha, kerana akak terpilih menjadi TOP COMMENTATOR dalam jurnal saya..

    http://www.shikinrazali.com/2018/08/top-commentor-julai-ogos-2018.html

    ReplyDelete
  6. Akak lepas dah tak busy nanti, nak berjinak2 la dengan PNM e-reader 😊

    ReplyDelete
  7. Suka jalan cerita ada twist ni.

    ReplyDelete
  8. memang something stupid juga tu kalau yang sorang baran, yang sorang lagi ego bergabung buat keputusan

    ReplyDelete
  9. bc tajuk, igt kn judul lagu tadi😊

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »