Berhujung Minggu Di Aeon Rawang - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, August 13, 2018

Berhujung Minggu Di Aeon Rawang

Assalamualaikum..
Hye semua..

Semalam, encik suami bawa Sha dan anak-anak menonton wayang.. Katanya menghabiskan hujung minggu bersama keluarga.. Sebelum ini encik suami asyik sibuk dengan kerja, sawit dan juga emaknya.. Oleh kerana MIL ke Kedah bersama adik encik suami, tu yang encik suami bawa kami ke Rawang..

Kami tengok Ant-Man dan Hantu Kak Limah.. Review filem ini nanti Sha kongsikan di entry lain ye.. Barulah banyak entry Sha.. Kikiki..

Kami keluar rumah jam 9 pagi.. Sebelum nak berjalan, Sha dah siapkan semua keperluan sekolah anak-anak.. Beg nak bawa rumah pengasuh, gosok baju sekolah, pastikan Amani dah siapkan kerja sekolah dan dah kapur kasut sekolah.. Supaya hari Isnin tak kalut nak bersiap.. Yellah dah penat berjalankan..

Keluar rumah memang betul-betul pukul 9.. Patutnya gi makan roti canai tapi Sha lupa.. Lajak sampai rawang baru singgah makan roti canai.. Lepas makan roti canai terus gi Aeon.. Sampai wayang je, Sha pening.. Punyalah ramai umat manusia tengah beratur.. Sha dah gabra, Yellah Show start pukul 11.. Kalau nak beratur memang tak sempatlah.. Terus pergi dekat budak yang jaga tiket tu tanya.. Yeah!! Tak payah beratur amik tiket.. Cuma perlu scan QR code je.. Pantas dan mudah.. Jadinya, Sha cadangkan kawan-kawan yang memang kaki wayang untuk muat turun aplikasi TGV ini letak dalam telefon pintar anda.. 

Lepas tengok Ant-Man kami gi makan dekat Food Court dan solat sebelum sambung tengok Hantu Kak Limah.. Keluar panggung gi solat dan tapau Subway.. Terus gerak balik.. Memang penatlah.. Keluar pukul 9 pagi.. Sampai rumah pukul 9 malam.. Itupun kena berhenti solat Maghrib dan tapau KFC untuk Amani dan Imani..

 

18 comments:

  1. Bestnya sampai dua movie sekali layan. Tak sabar nak baca review cerita hantu kak limah. Orang kata best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab ramai yang kata best, tu yang pergi tengok.. kikiki..

      Delete
  2. betul kak sha ant-man dgn kak limah (paling kelakar) hahaha.. bartu tgk HKL smlm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak limah tu memang berjaya buat stress free.. kikiki..
      puas bergelak ketawa dalam wayang..

      Delete
  3. wow sekali harung haaa kak dua cerita tengok hehe..

    ReplyDelete
  4. kaklimah tak tengok lagi. esok baru cuti hihi

    ReplyDelete
  5. wahhh. berjalan sakan yee.. tak tgk lagi kak limah tuu. ramai kata best.. huhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali jenjalan Rrai.. kikiki..
      memang bestlah pada kami..

      Delete
  6. mmg luangkan masa btul ni sbb smp 2 movie tgk wyg tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki.. first time nie bawa anak-anak layang wayang..

      Delete
  7. Aeon Rawang mmg tpt kita bawa anak2 jln jugak sbb dekat dgn rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh.. Fiza dudk dekat dengan Aeon Rawang ye..

      Delete
  8. Replies
    1. Best Radhia.. Cuma ending credit dia menimbulkan persoalan..

      Delete
  9. terbaek.. best jalan2 ngan family :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali berjalan begini, memang seronok ejulz..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..