Friday, August 17, 2018

2018 Reading Challenge - Countdown to Finale

Assalamualaikum..
Hye semua..

Yeah!! Cabaran dah makin sampai ke garisan penamat.. Ada lagi 50 buah buku sahaja yang perlu Sha baca sebelum tahun 2018 berakhir.. Memang tak sangkalah boleh secepat ini.. Bukan apa, dua tiga bulan sejak puasa hari tu mood membaca macam swing ke Laut Dalam je.. Kikiki.. Tapi tetap membaca.. Bila tengok angka makin sikit nak mencapai matlamat, rasa macam semangat kembali membara.. kikiki..

Kawan-kawan pula macam mana?? Sudah tercapai ke matlamat membaca.. Walaupun hanya sebuah majalah atau senaskah suratkhabar, kawan-kawan tetap dikira membaca.. Jom teruskan usaha membaca dan sambut semangat #MalaysiaMembaca

Lagi 50 buah buku.. Kena pulun membaca.. Kikiki..

11 comments:

  1. Salam Jumaat Sha..
    Wah target hampir ke penghujung.. Tahniah Sha..
    Membaca memang wajar diamalkan, salah satu kebaikan untuk menguatkan daya ingatan..

    ReplyDelete
  2. Lagi 50 buah buku wow! banyak tu kalau untuk Mrs. A mesti tak lepas huhuhu...

    ReplyDelete
  3. seronoknya kak..lama saya tak membaca sebanyak gini,,,time sekolah dulu banyak la masa membaca...hehe

    ReplyDelete
  4. gud luck sha..dalam lama akak tak buat reading challenge ni walau membeli dan membaca minggu lepas 4 buah...tapi tak sempat nak letak kat challenge..hehe

    ReplyDelete
  5. sy xde target brape buku sethn. tp mmg make sure 50 buah sethn adalah wajib😊

    ReplyDelete
  6. wow!
    thn depan aida nak join la, sha.
    tapi yg bukan novel, boleh ke?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »