Saturday, May 11, 2019

Ari oleh Mahizan Husain

Assalamualaikum..
hye semua..

Sha beli novel ini lepas baca sinopsis dia yang sangat menarik.. Covernya juga menawan.. Hitam dengan tulisan merah.. Memang sangat memikat... Tapi membacanya memerlukan masa sebab Ari ini novel noir thriller, ia gelap dan berlapis.. Sangat gelap dan bahasa yang digunakan pun memerlukan pembacaan yang bersungguh..

Novel yang sangat gelap dan pengakhirannya bukanlah seperti yang diharapkan.. Sungguh tak disangka yang jahat itu sebenarnya sangat dekat.. Begitu dekat sampai kita tak perasan.. Ari Harapan, terjebak dengan kejahatan kerana ingin membalas dendam untuk kawan baiknya.. Namun pengakhirannya tak begitu baik.. Mengerikan.. Murung dibuatnya..

Sha baca pada 06.05.2019 dan selesai pada 10.05.2019..

Koleksi Sha..
Published January 2019 by Penulisan2u

14 comments:

  1. Lahai klu buku memerlukan fokus yang lebih ni memang susah nak baca.. boleh pening pale.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi best lea.. cerita dia dark dan thrill..

      Delete
  2. Lama juga tu ambil masa tuk habiskan. Nanti nak try cari jugalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. trylah.. Sha kalau buku heavy memang take time..

      Delete
  3. i am more to poems now so this is def not for me heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah.. sha ada buku puisi, tak berbaca lagi.. hehehe

      Delete
  4. dulu suka ramlee awang mursyeed... skang je asbab takde masa nak fokus...cari bacaan santai cinta cintun

    ReplyDelete
  5. Buku thriller yang ada pon tak habis baca..hahaha

    ReplyDelete
  6. Huhu cover ensem.. tapi ending sedih ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gerammm ending nya.... Saya masih blur lagi siapa pembunuh bya yg sebenar? Mat.Gelang? 😅😅😅

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »