Tuesday, May 21, 2019

The Crowned Clown (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Punyalah lama Sha nak tengok.. Sekarang baru berkesempatan.. Drama yang sangat menarik..

Hanya kerana nak menyelamatkan sebuah negara setiausaha raja sanggup menggantikan raja sebenar dengan lelaki yang berkerja sebagai badut kerana persamaan muka mereka.. Lelaki badut tadi kekal menjadi raja kerana raja sebenar tak sihat dan berhalusinasi serta ketagihan dadah akibat perbuatan ketua dayang yang diupah untuk melekakan raja.. Kejam betul sistem raja dia.. Membunuh adik sendiri.. Queen Dowger yang berdendam dengan raja dan memandulkan permaisuri dengan cara membubuh bunga yang tak sepatutnya dalam minuman permaisuri.. Pergh!! Konflik betul drama ini.. Menteri-menteri yang tamak dan menindas rakyat.. Sakit hati pula tengok perangai menteri macam ini.. Aihhh.. Walaupun cerita je tapi teladannya banyak.. Cuma ada sedikit sedihlah di bahagian penamat.. Biasalah hidupkan.. Mana boleh bahagia je, kenyataannya akan ada waktu kita bersedih dan kehilangan..

 The Crowned Clown
Also Known As: Ghwanghae, Man Became A King; Wangyi Doen Namja; The Man Who Became King | KDrama | Historical, Romance, Drama, Melodrama, Political | 16 Episodes | 7 Jan 2019 - 4 Mar 2019 |


12 comments:

  1. boleh tengok nanti bila free.. tq sha sharing hihihi

    ReplyDelete
  2. Wah macam best je citer ni...boleh try tengok ni

    ReplyDelete
  3. tak tengok versi drama ni..tengok yg movie, mmg best..suka bromance antara raja clown dgn setiausaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam drama ini pun hubungan raja dengan setiausaha tu sangat menarik.. nanti nak cari filem dia lah..

      Delete
  4. bilalah nk tgk ni... sy mmg suka cite2 mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. best cite dia Anies.. Ada satu lagi yang Sha tengah nak tonton..

      Delete
  5. Lama akak tak tengok cerita-cerita begini. Suka gak layan...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »