Thursday, December 10, 2015

10 soalan dari blogger Shikin Razali

Assalamualaikum semua...
Sha telah ditagged oleh shikin di Entry INI. terima kasih sebab sudi tagged Sha..
Shikin telah menyediakan 10 soalan untuk sha jawab...
Pergh!! Soalan dia kemain lagi.. hehehe

Soalan-Soalan Shikin Razali
1) Kenalkan diri awak
2) Impian awak yang masih belum tercapai?
3) Pencapaian yang terbaik dalam kehidupan awak?
4) Kalau awak ada RM8 juta, perkara pertama yang awak nak buat?
5) Pendapat awak tentang jurnal saya?
6) Masakan pertama yang pernah awak masak?
7) Apakah genre buku kegemaran awak dan kenapa awak suka genre tersebut?
8) Full time / part time blogger? Berapa kali dalam seminggu / sebulan awak update?
9) Siapakah blogger yang paling awak suka dan kenapa?
10) Sejak tahun bila awak masuk ke dunia blogger?


Jawapan Sha:-
1. Nama saya Shahida, seorang isteri, emak kepada dua gegurl. Sha berkerja sepenuh masa sebagai Pembantu Perpustakaan dan Part-timed Blogger. Sha seorang yang sangat kuat berimaginasi dan imaginasi ini akan bertambah bila membaca.
2. Impian untuk bebas dari belengu hutang dan dapat menjejakkan kaki ke Makkah dan Madinah.
3. Mempunyai pekerjaan tetap, menjadi seorang isteri dan mak.
4. Melangsaikan semua hutang yang saya ada.
5. Jurnal yang sangat ohsem. 
6. Hahaha... Nasi la kot.. boleh??
7. Genre buku kegemaran saya ialah Thriller, Aksi dan Seram.. Sebab kalau lebih mengujakan dan membuatkan otak berkerja keras.
8. Part timed Blogger. Saya update setiap hari melalui Autopublish entry. Kalau entry tu urgent, biasanya update on the spot. Update akan dibuat pada hujung minggu.
9. Blogger yang paling saya suka Maria Elena dan Namee Roslan. Sebab saya suka gaya mereka menulis di blog. simple dan sempoi..
10. Saya mula berkecimpung dalam dunia blogger ini pada tahun 2011.

Apapun.. sha ucapkan terima kasih pada shikin Razali sebab tagged sha..
Maaflah sha x tagged siapa-siapa pun..
sebab otak tengah tepu nie.. xle nak fikir soalan apa nak suh jawab..
Maaf sekali lagi ye... 

2 comments:

  1. Assalamualaikum, slamat pagi.. hihi terima kasih sebab jawab soalan... =D jawapan yang sangat menarik... 100%.. hihi

    ReplyDelete
  2. Suka ME jugak... dulu rajin baca blog dia.... hehe

    sekarang rajin baca blog kawan2... ^_^

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »