Monday, December 28, 2015

Bayar Bil Melalui Maybank2u - Part 2

Assalamualaikum..
Sambungan mengenai pembayaran bil secara Maybank2u..
Untuk artikel Part 1 klik SINI.
Kali ini Sha nak share mengenai macam mana nak bayar bagi bil-bil yang telah didaftarkan.
Cara yang sangat mudah untuk mereka yang x sempat nak beratur di kaunter pejabat pos..
Serta mudah, convenient dan selamat terutama sekali untuk kaum hawa..

 Macam biasa, login dahulu..

Pilih Bill Payment dan akan keluar paparan seperti diatas..
Pilih "Make a payment to a favourite payee"

Kemudian pilih akaun mana yang kita nak guna untuk bayar..

Nanti akan terpapar bil yang telah kita register..
Tandakan kotak di bahagian tepi tu ye.

Masukkan amaunt yang perlu dibayar.
Dan tekan butang Continue
 Pastikan jumlah yang hendak dibayar betul dan tekan butang confirm.
Bagi bil yang telah diregister anda dah x perlu nak reques tac lagi setiap kali anda ingin membuat pembayaran. Cepat dan mudahkan..

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua..

4 comments:

  1. memang selalunya bayar secara online jer ... mudah, senang dan cepat...

    ReplyDelete
  2. dah btahun2 bayar bil guna maybank2u.. sekarang kalau nak p bayar bil kat tempat lain jadi mcm kekok plak..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »