The Village: Achiara’s Secret - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Saturday, December 19, 2015

The Village: Achiara’s Secret

Assalamualaikum semua..
Bila hujung minggu jer sha ada masa untuk relax..
Layan novel.. Cuba resepi baru..
Or layan drama korea..

Jadi untuk kali ini sha layan drama yang baru je abis siaran episodnya di tv..
Tajuknya  The Village: Achiara’s Secret..
Drama yang bertemakan thriller dan misteri ini ada 16 episod..
Memang ohsem sangat.. Sebab sha suka yang misteri-misteri macam ini.

Masa memula layan drama ini jer dah stress..
Sebab misteri dia keluar sedikit demi sedikit..
Bila settle satu misteri, muncul misteri lain..
Pergh!!! Memang stress arr nak tunggu penyelesaiannya..

Cerita bermula dengan kematian nenek So-Yoon..
Lepastu So-Yoon pun balik ke Korea...
Kemudian bermulalah perjalanan So-Yoon dalam menjejak keluarga yang dikatakan telah mati..
Semuanya kerana sepucuk surat yang dikirim dari Achiara..
Kemudian So-Yoon terjumpa rangka manusia iaitu ???..
sabar ye.. kena tengok pelan-pelan citer nie..
Maka bermulalah misteri yang sungguh meletihkan..
Tapi sangat-sangat ohsem..
Cerita ini bersilang-silang dan watak-wataknya saling berkait-kait..
Kena fokus bila tengok sebab klu dia ada jer..
Tapi part yang paling payah nak teka ialah siapa yang bunuh rangka manusia yang dijumpai oleh So-Yoon tu?? Kemudian siapakah Monster yang menyebabkan kecelaruan hubungan antara watak..
Saat ko sangka mereka adik beradik rupanya mereka ???
Misteri.. memang misteri...
Saat ko meneka pembunuh itu si Monster yang jahat, tetibe bukti menunjukkan sebaliknya..

Selain dari misteri rangka manusia itu, ada kes pembunuhan bersiri yang turut berlaku..
Part yang nie memang korang akan rasa ohsem..
Misteri dalam misteri.. hahaha...
Pembunuh bersiri ini seorang yang cam x berape nak betul..
Ko akan kesian melihat dia..
Pada pembunuh ini, dia rasa dia buat menda baik tapi dia x tau yang dia da membunuh...
Pembunuh nie juga wat pentng dalam menyelesaikan misteri rangka yang dijumpai oleh So-Yoon..

Watak yang dibawa oleh Moon Geun-Young macam ada something missing..
Watak yang dibawa Park Woo-Jae pula memang ohsem..
Polis yang sangat baik hati dan sangat-sangat jujur.. lurus pun iye.


 Pelakon-pelakon yang Ohsem

Dua Poster yang sangat ohsem..

Selamat menonton..

2 comments:

  1. adehh tengok ke posternya pon dah cukup dah.. husna tak tgk cita seram2 gini.. huhuh..

    ReplyDelete
  2. jommm..tapi kat umah husband duk pulun citer omputeh jaa..nak layan korea tggu dio tdo dlu..kikiki

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..