Thursday, December 17, 2015

Blind Detective (2013)

Assalamualaikum..
Baru-baru ini Sha ada tengok File Hong Kong bertajuk Blind Detective.
Lakonan yang mantap dari Andy Lau dan Sammi Cheng..
Seriously ohsem beb..

Filem romantik, komedi dan thriller nie memang membuatkan kita ketawa, serius dan juga sedih dalam masa menontonnya.. Citer dia mengisahkan polis yang buta dan dah tamat perkhidmatan berusaha menangkap penjenayah demi mendapatkan wang ganjaran untuk meneruskan hidup. Semasa dalam proses menangkap penjenayah yang membuang asid dari bumbung, Detektif buta aka Johnston nie telah terjumpa dengan Sammi Cheng aka Goldie. Bila Goldie nie tengok kecekapan Johnston nie, dia minta tolong carikan kawan dia Minnie yang dah lama hilang.

Maka bermulalah aksi romatik dan thriller diantara mereka.. Pastu bolehlak jatuh cinta.. Tapi seriouslly memang ohsem.. Try lah tengok.. 


2 comments:

  1. macam menarik, lama dah akak tak tengok citer hong kong

    ReplyDelete
  2. cite hongkong?
    dulu sekolah2 kul 6 terpacak tgk cite hongkong haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »