Stranger Things S1 (2016) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Sunday, April 29, 2018

Stranger Things S1 (2016)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Best rupanya drama ini.. Sha baru tengok sampai episod 4.. Memang menarik dan memberikan debaran.. Tertengok sebenarnya.. Bayangkan ada satu lagi dunia macam kita tapi dihuni makhluk pelik dan keadaan yang gelap je.. Pergh!! Jenuh nak larikan diri dan selamatkan diri.. Watak 3 orang budak yang berusaha mencari kawan baik dia yang dah terpergi ke dunia lain tu memang ohsemlah.. Serius.. Lepastu muncul watak budak perempuan yang ada kuasa kinetik.. Dengan bantuan budak perempuan ini, mereka mula mencari Will.. Pengembaraan yang menarik dan juga menakutkan.. Kikiki.. Tapikan, Sha warning siap-siap la.. Ada gak part tak senonoh macam kat episod 3.. Awal-awal episod 3.. Tapi lepas tu tak da dah..

update: Drama ini memang bestlah.. Walaupun terkejut terkejut dibuatnya.. Tapi semangat persahabatan antara budak berempat dan El tu memang ohsem.. Polis tu pun dasyat.. Tak sabar nak tengok yang second..

Drama ini ada 8 episod dan setiap episod ada debarannya yang tersendiri.. Pada Sha memang berbaloilah menonton drama ini.. Sebab unsur suspen dia.. kikiki..

Stranger Things (2016) • TV Series
Actors: Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown
The first season begins in November 1983, when Will Byers is abducted by a creature from the Upside Down. His mother, Joyce, and the town's police chief, Jim Hopper, search for Will. At the same time, a young psychokinetic girl called Eleven escapes from the laboratory and assists Will's friends, Mike, Dustin, and Lucas, in their own efforts to find Will.

4 comments:

  1. s1 da tengok. s2 je blom... tak sempat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoi.. terkejut.. terkejut tengok drama ini..

      Delete
  2. owh tak pernah tengok lagi
    nampak macam best pula

    ReplyDelete
  3. haritu mencari jugak series ni tapi tak jumpa sebab ramai yang kata best

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..