Blackout - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Thursday, April 26, 2018

Blackout

Assalamualaikum..
Hye semua..

Semalam malam, rumah Sha blackout tiba-tiba selepas bunyi letupan kedengaran.. Pergh!! Memang terkejutlah dibuatnya.. Bayangkan baru nak tidur tiba-tiba gelap gulita.. Bila check suis utama, tak ada lah pula tertendang atau jatuh.. Tapi rumah Sha sahaja yang black out.. Terus call encik suami suruh balik dan tengok.. Memang tak dapat dikenal pasti puncanya kenapa.. Nak tak nak kenalah tidur dalam keadaan tak ada eletrik.. Mujurlah anak-anak dah tidur awal.. Cuma mereka sedikit gelisahlah, panas kan.. Alhamdulillah, dalam pukul 1 lebih, hujan turn.. Tak adalah cuaca panas sangat..

Pagi lepas masuk pejabat, terus Sha call staf bahagian penyelenggaraan minta tolong tengokkan apa yang rosak..Lepas staf penyelenggaraan periksa, memang meter TNB yang problem.. Jadinya Sha pun call lah TNB dan buat aduan.. Alhamdulillah, cepat juga dapat respon dari TNB.. Dalam pukul 11 lebih macam tu mereka dah datang untuk periksa.. Dan Alhamdulillah dah selesai.. Memang suis TNB yang bermasalah.. Yeah!! Meter dah okay..
 
Main Switch kat rumah Sha okay je..

 
Masalahnya di Meter TNB ini.. 

2 comments:

  1. Uisss bahaya betul.. Nasibla x de berlaku pape yek.. Tak de letrik memang berpeluh la jwbnye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mujurlah dalam pukul 1 lebih tu hujan.. sejuklah sikit.. Tapi memang tak lenalah.. kikiki..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..