Jagga Jasoos (2017) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, April 3, 2018

Jagga Jasoos (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem muzikal yang sangat menarik.. Mengenai seorang budak bernama Jagga yang tidak bercakap kerana berasa malu sebab dia gagap.. Jagga tinggal di hospital selepas kematian mak dan ayah dia.. Sampailah dia terjumpa seorang lelaki yang terbaring di tengah padang.. Dengan bantuan lelaki tu, Jagga mula bercakap.. Tapi Jagga bukan bertutur cara biasa sebaliknya beliau bernyanyi.. Filem ini memang penuh lagu dari mula hingga akhir.. Jagga tak lama dengan lelaki tu.. Lelaki tu tinggalkan Jagga dekat sekolah asrama.. Sejak tu Jagga ini ada perasaan ingin tahu yang kuat.. Bermulalah pengembaraan Jagga menyelesaikan misteri yang ada di sekelilingnya dan juga misteri kematian ayah angkatnya..

Seronok menonton filem ini.. Selain berwarna warni dan ada lagu, sha suka pelakonnya.. Gandingan yang sweet.. 

Jagga Jasoos (2017)

12 comments:

  1. Ranbir kapoor!!saya memang minat dia. kena tengok ni

    ReplyDelete
  2. igatkan filem filipina ke.. baru perasaan heroin dia katrina kaif..hihi

    ReplyDelete
  3. Hakak kurang suka kalau filem muzikal... mcm cite Beauty and The Beast tu kan

    ReplyDelete
  4. Oh..hindustan. Ingatkan mat saleh, tapi nak cari cerita ni nanti.

    ReplyDelete
  5. tak suka sebab tak banyak beza dengan barfi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh.. Tak pernah tengok filem Barfi tu.. Nanti akak cari..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..