Mr & Mrs Sweet oleh Q Aulia - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, April 30, 2018

Mr & Mrs Sweet oleh Q Aulia

Assalamualaikum.. 
Hye semua..


Novel ini okay-okay sahaja.. Agak cliche lah juga.. Kisah kahwin paksa oleh keluarga.. Mula-mula tak suka kemudian jatuh cinta.. Lepas tu muncul pula watak pengacau iaitu kekasih lama masing-masing dan si psiko Melissa.. Heroin kena culik dan nyaris mati tapi sempat diselamatkan oleh hero.. Hero kena fitnah, heroin relaks je.. Heroin kena fitnah terus hero mengamuk tak tentu hala.. Heroin pun lari pergi luar negara.. Hero menyesal.. Gitu.. Kikiki.. Nama hero dengan heroinnya sweet pada Sha.. Iman Amanda dan Zairel Imran..

Ada kebaikan yang Sha dapat dari novel ini walaupun cliche.. Dalam hubungan perkahwinan memang kena ada komunikasi dan jangan ada rahsia.. Kalau suka berahsia, memang boleh menggugat hubungan suami isteri..

Sha baca dan selesai pada 27.04.2018..

(ebook - PNM e-Reader)

3 comments:

  1. omg too cliche tapi maybe boleh try baca kat pnm..hehe

    ReplyDelete
  2. Saya memang ada novel nie tapi hurmm... hurmm... mood baca hilang...

    ReplyDelete
  3. setuju sangat! Kalau ada rahsia dan jarang communicate memang akan rosak.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..