Unnatural (2018) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Wednesday, April 11, 2018

Unnatural (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama Jepun ini menarik sangat.. Suka Sha tengok sebab penyiasatan yang dilakukan terhadap kematian yang tidak wajar.. Mereka mencari punca sebenar mayat tu mati.. Memang bestlah.. Kebetulan pula pelakon Kubota Masataka berlakon dalam drama ini.. Sha suka ekspresi muka beliau.. Gaya lakonan beliau pun menarik.. Dalam drama ini dia macam ada tujuan lain bila dia joint pasukan dekat UDI (Unnatural Death Investigation) ini.. Sebab dia buat part time dengan syarikat penerbitan.. Kira macam dia jual info pasal UDI dekat syarikat penerbitan camtu..

Dalam pada mereka menyelesaikan kes biasa setiap hari, mereka juga turut menyelesaikan satu kes pembunuhan bersiri yang mana mangsanya perempuan muda.. Memang menarik dan mengujakan.. Pembunuh dia memang tak disangkalah.. 

Unnatural (2018) | JDrama | 10 episodes | Aired: Jan 12, 2018 - Mar 16, 2018 | Genres: Suspense, Mystery, Medical, Investigation |
Sinopsis: Misumi Mikoto is a pathologist at UDI (Unnatural Death Investigation) Lab. She can't stand neglecting unnatural deaths and believes there must be a truth behind the deaths. Team members that work with her are autopsy doctor Nakado Kai, recorder Kube Rokuro, clinical test technologist Shoji Yuko and UDI director Kamikura Yasuo.
They work on unnatural death cases and try to reveal the truth behind the deaths.

5 comments:

  1. macam menarik plot cerita drama jepun ni..

    ReplyDelete
  2. alamak tak dan nak tengok... Nanti free free boleh tengok sbb baca mcm menarik...

    ReplyDelete
  3. Saya pun suka cerita begini. Nak kena tengok ni :)

    ReplyDelete
  4. Jarang dh tgk citer jepun hehe sebab taktahu nak tgk citer apa. Thanks for sharing kak sha :)
    Ika datang singgah sini. https://ikashoid.blogspot.my/2018/04/my-messy-table.html

    ReplyDelete
  5. lama tak tengok cerita jepun. menarik nampaknya cerita ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..