Uncle Tetsu's Cheesecake - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Sunday, April 1, 2018

Uncle Tetsu's Cheesecake

Assalamualaikum..
Hye semua.. 

Cheesecake memang kegemaran Sha dan anak-anak.. Sha tahu pasal kek ini pun dari perkongsian rakan di Facebook.. Kebetulan masa pergi Ipoh Parade, Sha terjumpa Kedai Kek Uncle Tetsu's ini teruslah beli seketul yang rasa original.. Disebabkan kek di sini dijual sebiji dan tak ada dalam bentuk potongan makanya kita beli yang original dulu.. Ada rezeki, kita cuba pula yang rasa coklat dan green tea.. Selain dari Kek, ada juga tart.. Tapi masa Sha pergi tu, tart dia amik masa 10 minit makanya cancel jelah.. Kikikiki..

 
Japanese cheesecake

 
Pembungkusan dia cantik tau.. Boleh dijadikan buah tangan.. Setiap pembelian disertakan sekali pisau pemotong kek.. So mudah sangat-sangat..

 
Bentuk keknya.. Ohsemkan..

 
Tengok potongan kek tu.. Nampak padat dengan cheese kan.. Seketul ini memang menjadi kesukaan Sha dan anak-anak..

 
Ini Cheese Cup.. Memang mewah dengan rasa cheese.. Puaslah makan..

Produk yang dalam gambar dibawah Sha tak beli..
Uncle Tetsu Cheese Zuccotto (Hat Series)
Uncle Tetsu Cheesestick

9 comments:

  1. Replies
    1. Dalam RM21 camtu untuk sebiji kek.. Dulu dalam RM18 je..

      Delete
  2. Selalu dah telan air liur tengok benda alah ni kat Insta T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Hana.. Sebab selalu dok telan air liur tulah akak mencari.. kikiki

      Delete
  3. Yg kek sebiji tu pernh tgk . Yg kecik2 cup tu br tau

    ReplyDelete
  4. yaALLAH! nampak lembutnya kek cheese tuuuu T-T teringin nak rasa! alooo tapi kenapa macam tak pernah jumpa ek kedai ni kat mana-mana mall? ke sebab kc yang tak perasan? hahaha.

    ReplyDelete
  5. nak menangis tengok kegebuan dia

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..