Love Me, If You Dare / Ta Lai Le, Qing Bi Yan (2015) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, April 2, 2018

Love Me, If You Dare / Ta Lai Le, Qing Bi Yan (2015)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini memang memberikan keterujaan.. Dari episod 1 lagi dah ada puzzle dan tanda tanya.. Memang mendebarkan mengikuti perjalanan siasatan yang dilakukan oleh Simon.. Mulanya Sha ingatkan kes yang disiasat mudah.. Rupanya kes tu bermula dari seorang penjahat gila yang terlalu obses dengan Simon.. Bila tengol betapa kejamnya mangsa dibunuh, memang ngerilah tapi serious seronok menyusun puzzle dan meneka siapa sebenarnya penjahat.. Dua episod terakhir memang geram dibuatnya.. Ingatkan penjahat sebenarnya dah mati tapi rupanya ada yang masih terselindung.. Sampai hero dituduh ada split personalitylah.. Watak heroin pun tak mengecewakan.. Nampak macam lemah tapi dalam masa yang sama tegas dan membantu hero.. Kira balancelah.. Tapi drama ini memang ohsemlah.. Suka.. Satu lagi yang menariknya drama ini, walaupun ada pelakon dari Amerika namun pertuturan masih dikekalkan.. Maksud Sha, pelakon China kekal berbahasa China dan pelakon Amerika berbahasa Inggeris.. Faham tak? kikiki.. Pada Sha memang berbaloilah tengok drama ini.. seronok..

Love Me, If You Dare / Ta Lai Le, Qing Bi Yan
CH Drama | Suspense, Thriller, Mystery, Psychological, Romance, Detective | 24 Eps | 15 Oct 2015 - 4 Jan 2016 |
Sinopsis: Getting inside the head of a violent criminal is not easy. But Simon (Bo Jinyan), a brilliant criminal psychologist, has the ability to get into the minds of even the most mysterious and violent criminals. He’s a professor at The University of Maryland and works as an analyst and advisor on the police department’s most violent or difficult cases. With the help of his young assistant, Jenny (Jian Yao), Simon delves intothe thoughts and intentions of the criminal mind. As the daughter of a veteran police investigator with a deep sense of justice, can Jenny help Simon open up emotionally as they work together to solve crimes? ~~ It is based on the novel “Close Your Eyes, Stay Close to Me” by Ding Mo.

8 comments:

  1. tengok first episod je, cam pening sikit editing dia, tak smooth..tapi suspen citer ni, masa heroin gi rumah banglo tu..lps tu dh tk tengok..huhu..

    ReplyDelete
  2. one of my favourite drama. But a bit confused at the end an i do believe that Simon ada split personality sbb yg akhir tu his eyes changed and he smirk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju sangat.. Memang nampak perubahan wajah dia di hujung cerita.. Harapnya adalah season 2.. kikiki..

      Delete
  3. baru layan drama ni aritu pastu stop jap nak tgk drama lain terus lupa drama ni..hihi

    memang suspense dan pembunuh dia sangat kejam, yg suka tengok part hero dan heroin la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Part hero ngn heroin tu comel.. kikiki.. Cerita dia memang ganas.. tapi boleh buat sha ketawa juga..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..