Monster Hunt 2 (2018) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, April 17, 2018

Monster Hunt 2 (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sebelum ini Sha ada review filem Monster Hunt (2015), boleh baca di SINI.. Setelah beberapa tahun, akhirnya keluar filem yang kedua.. Rindu nak tengok Wuba beraksi.. Kikiki.. Kali ini kisah Raja Monster yang masih lagi mencari Wuba.. Wuba ialah monster yang dapat menyatukan monster dan manusia.. Ingatkan bila tinggalkan Wuba dengan kawan-kawan monster, Wuba selamatlah.. Rupanya tak juga.. Memang Wuba itu maintain comel lah.. Kikiki.. Tengok dengan Imani, puaslah bergelak ketawa.. Cerita yang ringan tapi ada pengajarannya..

Monster Hunt 2 (2018)
Genre:Adventure,Comedy,Sci-Fi

Sinopsis: The sequel to Monster Hunt. Set in a world where monsters and humans co-exist, the franchise tells the story of Wuba, a baby monster born to be king. Wuba becomes the central figure in stopping an all-out monster civil war.

8 comments:

  1. Salam selasa, Saya singgah blogwalking. Cerita dari mana ni puan?

    ReplyDelete
  2. Mama kurang sikit layan cerita fantasi macam ni. Cerita komedi dan cinta suka lah

    ReplyDelete
  3. mamat tu bukan hero dalam movie love o2o ke?

    ReplyDelete
  4. macam best je, x pernah lagi tengok cerita ni

    ReplyDelete
  5. Tak pernah lagi tgk cerita dari China di wayang.. Maybe lepas ni boleh lah p tengok hehehe

    ReplyDelete
  6. aida x brape folo citer cina, sha.
    tapi asben peminat tegar.
    normally dia akan donlod, tgk sorang2 hi hi hi...

    ReplyDelete
  7. Wuba tu comel sangat! Nanti nak tengok lah sebab banyak jugak review best2 pasal movie ni :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..