Tuesday, March 31, 2020

Day 14 | Kawalan Pergerakan

Assalamualaikum..
Hye semua..

Alhamdulillah, masih lagi bernafas dan bersama keluarga.. Menghargai setiap nafas, kesihatan dan waktu bersama keluarga.. Menghargai juga semua pengorbanan para barisan hadapan kita yang terus berjuang melawan Covid19 dan juga perangai-perangai mereka yang degil.. Sesungguhnya jasa mereka ini tak terbalas oleh kita.. Semoga Allah melimpahkan rahmat dan kesihatan buat mereka.. Aamiin..

Hari ini emosi kembali merundum.. Bukan sebab PKP tapi ... Takpelah.. InsyaAllah.. Okay je.. Sambil-sambil melayan emosi, sempatlah juga jalan ke blog kawan-kawan dan tinggalkan komen.. Terima kasih juga pada yang singgah blog Sha dan komen..

Hari ini masak ini je.. Sampai ke malam cukupnya.. Nasi goreng cina dan sosej goreng..

Alhamdulillah.. Ada sahabat suami belanja 12 tongkol jagung gred A.. Besar dan isinya cantik.. Puas makannya.. Sha kukus je separuh.. Suku lagi simpan nak buat bubur..

Ada sahabat di Instagram kongsikan ini di IG Story beliau.. Tak sangka ada dalam carta Goodreads.. Gara-gara PKP ini kerjanya membaca je.. hehehe..

8 comments:

  1. Hmm apa agaknya yang tersirat dalam fikiran tu ya.

    ReplyDelete
  2. akak !! excited pulak rasa tengok jagong tu macam gemok2 je.
    sedap nyee bubur =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. memang excited gila tengok saiz dia.. besar..

      Delete
  3. sedap menunya....wah tahniah dlm carta goodread....

    ReplyDelete
  4. Lama dah tak makan jagung. Tiba2 teringat jagung pula bila baca entri Kak Sha ni😅.

    ReplyDelete
  5. Zaman PKP ni kak pun dah 3 Kali masak.nasi goreng...skrg xtu nak masak ap dah

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »