Monday, March 30, 2020

Adabi | Tepung Cucur Bawang

Assalamualaikum..
Hye semua..

Masak sarapan dah ke?? Ini antara produk wajib yang akan Sha beli.. Keluaran Adabi.. Dalam banyak-banyak Tepung Cucur Adabi tu, Sha paling suka yang bawang ini.. Bawah ini Sha kongsikan cara Sha menggunakan tepung cucur ini.. Terpulanglah pada anda bagaimana nak mengolahnya.. 


Biasanya Sha akan menambah sebiji kentang yang dipotong panjang, telur, tepung gandum sedikit, air panas dan air sejuk.. Sukatan air ini ikut kepekatan adunan yang anda inginkan..

Dah siap.. Kalau tak nak tambah bahan diatas pun tak jadi masalah sebab dalam tepung cucur tu semua dah cukup.. Cuma perlu tambah air sahaja dan goreng..

6 comments:

  1. dlu2 pernah gk beli tepung cucur dr adabi ni..senang nk bancuh

    ReplyDelete
  2. kita suka beli yang cucur udang dengan cucur lemak manis...yang tepung cucur udang tu kalo rajin, letak udang seketul seketul...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. cucur lemak manis tu tak pernah cuba.. cucur udang tu sedap juga..

      Delete
  3. Saya pun minat cucur bawang ni tapi lama dah tak beli.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »