Saturday, March 21, 2020

Day 4 | Kawalan Pergerakan

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buat apa je hari ini?? Sha habiskan masa dengan membaca, teman anak-anak membaca dan menonton drama.. Kebetulan semalam ternampak posting pasal pilihan ebook dari Perpustakaan Awam Kuala Lumpur, terus Sha terjah PNM e-Reader sebab dah ada akaun kat sini kan.. Malas nak register banyak akaun.. Yang ada ini pun tak terkejar nak baca.. hehehe.. Rambang mata tengok buku-buku yang PNM update dalam tu.. Hari ini Sha berjaya baca satu buku fizikal juga dan menonton habis satu drama China 10 episod..

Koleksi bacaan dekat aplikasi PNM e-Reader.. Setakat malam ini dah berjaya baca 2 dari 4 ebook ini.. Korang pun nak joint baca? Klik je SINI untuk cara membaca.. 

Ini dekat Google Play Books.. Dekat sini macam-macam jenis genre ada.. Percuma dan berbayar.. Yang Sha punya koleksi ini percuma.. Komik pun ada.. Tapi yang percuma ini kebanyakkannya Bahasa Inggerislah.. 

Antara aktiviti hari ini.. Mengajar Imani untuk membaca dengan lancar.. Amani pula diajar oleh encik suami mengenai subjek sains.. Menu kami satu hari ini ialah nasi lemak lauk ayam goreng, sambal sotong, ikan bilis, kacang dan telur dadar.. 2 ebook dan 1 buku fizikal berjaya Sha baca..

8 comments:

  1. cuti 14 hari ni nak baca novel 😬😬😬

    ReplyDelete
  2. banyak je aktiviti kita boleh buat, kan ? hee~ kalau dulu masa tak disekat - merata berjalan bawak anak2 bercuti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalunya macam tu lah.. berjalan je.. kali ini kena duduk rumah..

      Delete
  3. Masa nie la boleh baca buku secara percuma, hanya duduk di rumah tanpa keluar ke perpustakaan..

    ReplyDelete
  4. Inilah masanya buat perkara yg Kita suka kan

    ReplyDelete
  5. selamat membaca kak.. bagusnya =)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »