Thursday, March 12, 2020

Drama China | Demon Girl (2016)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini mengisahkan tentang Demon yang hidup dikalangan manusia.. Bila ada yang berlainan dari kita, manusia akan merasa takut.. Qin Cheng merupakan kacukan manusia dan demon tapi beliau tak menyedarinya hinggalah berlaku satu peristiwa.. Dalam masa yang sama Qin Cheng dicintai oleh demon bernama You Tong dan juga manusia bernama Ming Xia..

Okaylah ceritanya.. Fantasi, ada sedikit thriller dan penyiasatan.. Bolehlah untuk tengok dengan santai-santai.. Ada S2 tapi tak jumpa yang ada sarikata.. Jadinya kita abaikan.. hehehe..

Drama: Demon Girl
Also Known As: Ban Yao Qing Cheng , Half-demon Allure ,
Screenwriters: Yu Zheng
Directors: David Liu
Country: China
Episodes: 20
Aired: Jun 30, 2016 - Aug 26, 2016
Duration: 45 min.
Nie Qing Cheng is a half demon, except she doesn't know it herself. Or the fact that her mother's demon clan helped shape the Qing Dynasty and their control ended with Eight-Nation Alliance invading China. Her father had raised her as a human child after her mother died in the conflict. But when a scientist exposed her true form and a fellow half-demon vying for her love, she wonders if her human side can prevail and if her human lover will stand by her side to the end.

5 comments:

  1. menarik cerita untuk ditonton tu

    ReplyDelete
  2. waalaikumussalam. cdrama ni je la kadang payah nak ada subtitle :(

    ReplyDelete
  3. malas nak tengok drama fantasi ni takut ending dia tak best.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »