Monday, March 9, 2020

Drama Melayu | Bukan Kahwin Paksa (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Yeah!!! Habis dah episod dia ari Jumaat aritu.. Best sangat lakonan Kamal Adli dan Hannah Delisha.. Memang gandingan yang sesuai untuk drama ini.. Dia punya sengal, sweet dan bila gaduh memang kelakar.. Tak sangka bergaduh, berkenalan dan akhirnya berkahwin tanpa sengaja.. Memang nice.. Sha tengok pun sebab dah baca novel dia.. Saja nak merasakan perbezaan antara drama dan juga novel.. 

JUDUL : BUKAN KAHWIN PAKSA
EPISOD : 13 episod
TARIKH TAYANGAN : 7 Februari 2020
WAKTU SIARAN : Rabu-Jumaat, 9:00 malam
SIARAN TV : Slot Lestary TV3
PENULIS SKRIP : Baizura Kahar
PENULIS NOVEL : Syamnuriezmil
PENGARAH : Idora Abdul Rahman
PRODUKSI : Global Station Sdn Bhd
PELAKON : Kamal Adli, Hannah Delisha, Danial Dashuki, Alya Iman, Oktovia Manrose, Afiq Muiz, Husna Mustaffa, Jasper Supayah, Ziela Jalil, Shah Rezza, Liza Abdullah, Watie Sadali , Dhia Irdina, Qistina Khaled, Izzeandra, Chiwan Chilok, Adam Malek
LAGU TEMA / OST 
Ismail Izzani & Andi Bernadee - Hello
SINOPSIS BUKAN KAHWIN PAKSA: Pada mulanya, mereka dipertemukan dalam situasi yang tidak menyenangkan yang menyebabkan mereka ditakdirkan menjadi musuh. Disebabkan tersalah e-mel, mereka kemudian menjadi kawan baik di alam maya. Sehinggalah mereka ditakdirkan jatuh cinta melalui panggilan telefon.
Izz Rizqin mengorbankan cintanya demi keluarganya. Membawa diri selepas kekasihnya, Ariyana ditunangkan dengan abang long Azz Rizqin. 
Dara Safiya pula tidak percaya kepada cinta selepas dia dicurangi Ryan. Dia mahu membujang sampai ke tua menjaga mama dan papanya. 
Kedua-dua keluarga mereka mencadangkan calon pilihan dan mereka bersetuju. Tanpa mengenali mereka hanya akan berjumpa di hari pernikahan.

12 comments:

  1. layan tengok jugak awal tu tapi skrg dh lama tinggal..suka tgk kamal adli..

    ReplyDelete
  2. The tv screen adaptation is never as good as the books, hopefully you dont go in this with super high expectations, even though the actors are pretty cool.

    https://aab-edu.net/

    ReplyDelete
  3. Saya pun peminat novel ni, Kak Sha. Gandingan pelakon yang best dan jalan cerita yang menarik.

    ReplyDelete
  4. Aik, dah habis. Sengal tengok Kamal Adli dalam ni, tapi sengal lagi watak si Dara ni.

    ReplyDelete
  5. comel tengok hannah dgn kamal adli berlakon dalam drama ni tapi tak sempat lg nak tengok minggu last, hujung minggu ni baru nak marathon balik..hehe

    ReplyDelete
  6. Kamal Adli tu memang sengal kan kalau berlakon aahaha. Hannah dan dia plak jadi gabungan hebat. Kalau tengok gabungan2 macam ni mesti rasa kalau diorang betul2 ada relationship kan best hehehehe

    ReplyDelete
  7. ada tengok sekali, waktu kamal adli merajuk tu. kelakar jugak cerita ni.

    ReplyDelete
  8. aida tgk episod awal2 je ari tu, sha.
    lepas tu dah tak folo. tak berpeluang.
    sgt suka lakonan kamal adli.
    dia releks. kelakar. santai. sengal pon ye jugak :) ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  9. lately sy jarang dah tgk tv..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun tak tengok tv anies.. layan kat Youtube.. tv telah dikuasai anak2.. hehehe

      Delete
  10. kamal ! haihhh suka betul tngok dia berlakon... agak-agak ada kat youtube tak cerita ni ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada awak.. Sha memang tengok kat Youtube.. hehehe

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »