Jenjalan ke Terengganu - Day 1 - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Wednesday, March 22, 2017

Jenjalan ke Terengganu - Day 1

Assalammualaikum..
Hye semua..

Cuti sekolah sudah bermula..
Kemanakah anda bercuti??
Sha bawa anak-anak ke Terengganu..
Pergi 3 hari 2 malam..
Gerak ari Sabtu pagi..
Singgah makan dulu dekat Tanjung Malim..
Kami gerak dua kereta..
Hubby bawa Mak dia, ngn budak berdua satu kereta..
Sha pula dengan adik perempuan dan husband dia satu kereta..
Sha gilir-gilir memandu dengan adik ipar..
Anak-anak sha tu pula kadang naik dengan Sha, kadang naik dengan hubby..

Kemudian terus ke Terengganu melalui Batang Kali..
Singgah dekat R&R Genting Sempah.. 
Beli buah potong, pergi toilet dan tukar pemandu..
Kemudian kami terus je..
Singgah makan tengahari dekat Gambang..
My Mama Nasi Kukus.. Memang ohsem..

Lepas makan gerak balik..
Sha tukar pemandu..
Sha pula yang drive.. Kali ini kami keluar dekat Cherating..
Lalu tepi laut amik angin.. Tengok kampung..
Kami singgah dekat Kemaman beli Satar dan kopok lekor ..
Buat kudap-kudap dalam kereta..

Pantai pertama yang kami singgah, Pantai Teluk Mak Nik di Kemaman.
Lepak-lepak.. kena angin laut..
Amik gambar.. Pastu gerak balik..
Singgah pantai yang kedua dekat Pantai Dungun..
Pergh!! Memang ohsemlah tengok laut..
Serius terbaik.. Memukau pandangan mata..

Lepas tu memang gerak terus ke Homestay..
Sebab dah lewat sangat kan..
Risau owner Homestay tu nak kemana-mana lak..
Homestay dia memang ohsem.. Terbaik..
Dah amik kunci barulah gerak gi cari makan malam..
Salah pergi tempat.. Makan malam jadi tak best..
Kedai tu tak serve makanan dengan bagus..
Cuti sekolah.. Orang ramailah..
Bila tak sistematik memang harubirulah jadinya..
Lepas makan kami gerak balik Homestay..
Mandi.. Pastu tidur..
Kepenatan masing-masing..

Tempat makan dan Homestay, Sha Share dalam entry lain ye..
Ini pun dah panjang sangat dah.. hehehe..

Sarapan dulu..
Sarapan je dah makan Nasi Kerabu, Nasi dagang dengan Laksam..
Ambil feel nie.. Hehehe..

Selfie.. Wefie..

Bergambar di tepi pantai sambil kena angin laut..
Ini di Pantai Mak Nik, Kemaman..

Singgah pantai kedua..
Adoilah.. Cantik betul view dia..

Ambil kunci dulu..
Inilah dia homestay kami sepanjang di Terengganu..

Jalan-jalan cari makan malam..
Yang ini Sha takdelah review ye..
Sebab servis not good.. Hehehe..

12 comments:

  1. Ala, tak sempat nak jumpa kak Sha.. Saya baru nak balik ke Tranu esok.. huhu..

    ReplyDelete
  2. bestnya sha...mv tak dapat cuti suami kursus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama rancang nie MV.. Itupun nyaris tak dapat pergi sebab encik suami tetibe kena kerja.. tapi sebab cuti dah apply awal, diorang lah kena adjust tarikh.. hehehe

      Delete
  3. seronok kemain dpt holiday.. Lea gak melangut kat umah jerk.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. ini pun rancang dari tahun lepas nie Lea..

      Delete
  4. Pantai mok nik atau monica bay dlm BI. Singgah tak kedai aziz satar sha?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak singgah pun ana.. just bergambar je dekat tepi laut tu.. hehehe

      Delete
  5. sy pun kalau pegi bercuti, memang beli buah potong. terutama buah jambu air ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. best rasanya mengunyah buah sambil memandu.. hehehe

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..