Saturday, December 30, 2017

Erased @ The Town Where Only I Am Missing (2016)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kali ini Sha share pasal filem Jepun pula.. Filem ini dibuat berdasarkan siri Manga yang bertajuk Boku Dake ga Inai Machi oleh Kei Sanbe.. sebelum ini Sha ada share pasal drama bersiri dengan tajuk yang sama.. Boleh baca di SINI.. Kali ini kita tengok dalam versi filem.. Owh ya, dalam bentuk animasi pun ada tapi Sha tak jumpalah pula..

Filem ini agak berbeza dengan drama.. Mungkin sebab tempoh masa yang singkat kot.. Tapi jalan cerita ada sedikit persamaan.. Tak jauh sangat bezanyalah.. Masih lagi mengenai budak lelaki yang cuba mencari pembunuh dan penculik pada masa dia sekolah dulu hingga kawan sekolah dia terbunuh.. Okaylah.. Sha suka versi drama yang ditayangkan dekat Netflix tu..



4 comments:

  1. takpernah tengok apa apa cerita kat netflix. nak try lah lepas ni

    ReplyDelete
  2. 😂 aii kuat sha enjoy ceritaa.. tak sempat nak enjoyy ceritaaa .. tapi lama dah x tengok drama jepun ni

    ReplyDelete
  3. OK. Masuk senarai cerita untuk ditonton :)

    ReplyDelete
  4. Masa GV terbaca cerita Jepun tajuk Erased, GV rasa macam pernah tgk thumb anime judul Erased. Cite netflix mmg best2x. GV tak langgan tapi tahu banyak drama dan telemovie yang best2x terutama berkaitan sains fiksyen. :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »