Tuesday, December 26, 2017

Kecubung Sari oleh Shukriah Md Rodzi

Assalamualaikum.. 
Hye semua..


Kisah mengenai bunga kecubung dan juga saka warisan.. Kerana mengingkuti perkhemahan di Gunung Jerai, Nurin Cahya diganggu sehingga disahkan sebagai pesakit mental.. Gangguan demi gangguan, malah keluarga Nurin turut diganggu.. Mujurlah kakak Nurin berjaya meyakinkan ibu dan ayah mereka untuk membawa Nurin berubat cara perubatan Islam.. Akhirnya Nurin berjaya dipulihkan..

Namun berlaku satu peristiwa yang membawa kepada pembongkaran perkara yang sebenarnya.. Apa kaitan Ida dan juga Ustazah Nazeera dengan gangguan Nenek Kebayan Wan Sari? Siapa pula lelaki dan perempuan yang Nurin jumpa semasa perkhemahan di Gunung Jerai..

Novel ini novel seram remaja tapi masih seronok dibaca Sha.. Ada pengajaran dan juga tauladan buat pembaca.. Sesungguhnya Jin dan Syaitan akan sentiasa berusaha menyesatkan manusia..

Sha baca dan selesai pada 24.12.2017..

Terbitan Layar Pena

10 comments:

  1. uish..seram yeak..hmmm..kurang gemar seram2 ni..kang ngigau..hehe

    ReplyDelete
  2. novel2 seram mmg sukar utk mrs pip layan.
    baca sinopsis sha ni pun, terus rasa mcm seram ... lagi2 bab saka tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. Takpe Mrs Pip.. boleh baca siang-siang..

      Delete
  3. rajin la Sha baca. Liez xde kesempatan nak baca dengan anak2 kecik ni..time depa tido time tu nak kejar buat kerja rumah...

    ReplyDelete
  4. sekarang ni dah tak boleh dah tengok apa-apa yang berunsurkan seram ni..movie ke novel ni..takut teringat2 especially masa suami tak ada..huhu

    ReplyDelete
  5. Okey, novel nie saya dah masukkan dalam list pembelian untuk tahun depan..

    ReplyDelete
  6. seram dan best cerita dia...dah baca..

    ReplyDelete
  7. Dulu2x GV suka baca cerita seram cmnie. Tapi skang GV sudah lemah semangat ckit. Huhu. GV pasti cerita novel ni pasti best. :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »