Monday, December 11, 2017

Running Man (2013)

Assalamualaikum..
Hye semua.. 

Filem ini dah lama.. Sha je baru tengok.. Kikiki.. Tapi memang bestlah.. Serius.. Walaupun pelakonnya biasa-biasa je tapi yang bawa watak Cha Jong-woo tu memang ohsem..
Tajuk pun Running Man kan, makanya kebanyakkan aksi dalam filem ini ialah lari.. Sama ada yang mengejar atau dikejar.. Walaupun filem ini filem aksi, ada beberapa adegan yang lucu dan kelakar.. 

Kisah seorang pemandu kereta yang terperangkap dengan pembunuhan yang telah dirancang.. Bagaimana beliau berusaha melepaskan diri, mencari kebenaran dan melindungi anaknya.. Memang menarik sangat-sangat.. Manusia bila dalam keadaan terdesak akan jadi lebih berani dan kreatif demi kelansungan hidup.. Bila tengok cara lelaki ini lari dan melepaskan diri, Sha kagum dengan semangat beliau.. Pantang menyerah.. Filem yang sangat menarik..



5 comments:

  1. klu x bukak igtkan rncagan runningman td. hehe.
    i've watch this bfore

    ReplyDelete
  2. Baca tajuk tadi ingatkan Running Man variety show tu hahaha...

    Belum pernah tengok huhuhu...

    ReplyDelete
  3. masa baca tajuk ingatkan reality show running man tu hahaha nak try tengok lah nanti

    ReplyDelete
  4. mcm best la movie ni Sha ...
    insya allah nnt nak tengok lah juga.

    ReplyDelete
  5. wah ni best lah nnt nak try cari n tengok

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »