Monday, December 11, 2017

Projek Seram : Terowong oleh A. Darwisy, Zaifuzaman Ahmad dan Syasya Bellyna

Assalamualaikum..
Hye semua.. 

Novel terbaru untuk Projek Seram..
Kali ini temanya terowong.. Dengan dua penulis lelaki dan satu penulis perempuan.. Gabungan yang sangat menarik.. 

LRT oleh A. Darwisy
Cerita yang sangat menyeramkan.. Dengan perincian yang membuatkan otak membayangkan bunjut-bunjut itu.. Memang sangat menakutkan.. Momentum yang diberikan penulis sangat dasyat walaupun perjalanan ceritanya hanyalah satu malam sahaja.. Namun pengakhirannya sangat menyedihkan.. Mujurlah memang jarang sangat-sangat menggunakan LRT.. Tapi auranya terbayang-bayang di minda.. 

Ghaib oleh Zaifuzaman Ahmad
Kisah seram dan thriller yang sangat menarik.. Dua gabungan yang mampu memberikan kepuasan berganda.. Kehilangan akibat hantu namun yang menyiasat merasakan ada campur tangan lain.. Garapan penulis memang sangat mengancam.. Bila cerita sebenar terbongkar memang beri kejutan pada yang menyiasat.. 

Tumbal Terowong Terawangan oleh Syasya Bellyna
Kisah yang agak menarik.. Perjalanana cerita yang pantas dan berlaku dalam terowong dan juga luar terowong.. Pertempuran antara mereka yang beriman dengan yang mengagungkan perkara kurafat.. Bila manusia terlalu mengejar duniawi, memang mudah tersesat.. Garalan yang sangat menarik dari penulis.. 

Sha baca pada 09.12.2017 tapi berhenti sebab meremang rasanya.. Hahaha.. Tetibe rasa seram lak.. Baca waktu malam kan.. Selalu tu okay je.. Habis baca pada 10.12.2017.. Kikikiki.. Sambung baca waktu siang.. 


6 comments:

  1. Assalamualaikum Wrmbth, Salam isnin dari Maznee

    Semoga apa yang dibaca membawa manfaat

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam.. Salam ISnin Mazni..
      Alhamdulillah ada manfaatnya..

      Delete
  2. takut nak baca. dahla hari-hari naik lrt.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. Sha yang tak naik LRT pun meremang.. hehehe

      Delete
  3. Wah...baca buku seram malam-malam memang menyeramkan. Hehehe...tapi kena la ada feel tu kan, baru best. Kami ada buat contest ulasan buku, jom join sempat lagi ni.

    ReplyDelete
  4. tak baca lagi ni sha...nmpak menarik

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »