A Wrinkle In Time (2018) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, May 28, 2018

A Wrinkle In Time (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tengok citer ini dengan anak-anak.. Menariklah sebab ada macam fantasi sikitkan.. Kisah seorang budak perempuan yang mencari ayahnya yang hilang dengan bantuan Mrs. Whatsit, Mrs. Who dan Mrs. Which.. Selain itu Meg (budak perempuan) juga dibantu oleh adik lelakinya Charles Wallace dan kawan sekolah beliau itu Calvin.. Dengan menggunakan tesseract (sejenis space-travel), mereka telah pergi ke sebuah planet yang jauh bernama Uriel dan berjumpa dengan The IT.. The IT ini makhluk jahat yang ingin menakluk Universe.. Pengembaraan yang sangat menarik.. Berwarna-warni dan gelap.. Berjaya atau tak Meg berjumpa dengan ayahnya, kenalah tengok sampai habis..


8 comments:

  1. Hana sebagai Disney Fan *acewah* wajib lah tengok movie ni >_< hehe thank you for the review kak Sha ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah.. Minat Disney movie eh.. So.. kenalah tengok filem ni..

      Delete
  2. wah cerita baru ni tapi asal taktahuu haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak adalah baru sangat.. Trylah tengok Sha..

      Delete
  3. Macam menarik je, tajuk pun dah best..

    ReplyDelete
  4. nak tengok jugak ni sebab ade Chris Pine yang handsome hehe..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..