Monday, May 28, 2018

A Wrinkle In Time (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tengok citer ini dengan anak-anak.. Menariklah sebab ada macam fantasi sikitkan.. Kisah seorang budak perempuan yang mencari ayahnya yang hilang dengan bantuan Mrs. Whatsit, Mrs. Who dan Mrs. Which.. Selain itu Meg (budak perempuan) juga dibantu oleh adik lelakinya Charles Wallace dan kawan sekolah beliau itu Calvin.. Dengan menggunakan tesseract (sejenis space-travel), mereka telah pergi ke sebuah planet yang jauh bernama Uriel dan berjumpa dengan The IT.. The IT ini makhluk jahat yang ingin menakluk Universe.. Pengembaraan yang sangat menarik.. Berwarna-warni dan gelap.. Berjaya atau tak Meg berjumpa dengan ayahnya, kenalah tengok sampai habis..


9 comments:

  1. Hana sebagai Disney Fan *acewah* wajib lah tengok movie ni >_< hehe thank you for the review kak Sha ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah.. Minat Disney movie eh.. So.. kenalah tengok filem ni..

      Delete
  2. wah cerita baru ni tapi asal taktahuu haha

    ReplyDelete
  3. Macam menarik je, tajuk pun dah best..

    ReplyDelete
  4. nak tengok jugak ni sebab ade Chris Pine yang handsome hehe..

    ReplyDelete
  5. aah citer ni mmg best..kite tgk wayang ritu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »