Hantu Rumah Sakit Jiwa (2018) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, May 28, 2018

Hantu Rumah Sakit Jiwa (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua.. 

Drama ini memang ohsemlah..Walaupun tajuknya hantu tapi, tak ada pun hantu yang seram-seram.. Kelakar dan menghiburkan.. Kisah tiga beradik yang dibunuh oleh bapa saudaranya demi harta yang diwarisi mereka.. Rumah mereka dijadikan hospital sakit jiwa.. Pesakit-pesakit dirumah itu semuanya boleh melihat mereka.. Ada perkara yang tak baik berlaku dalam rumah sakit jiwa itu.. Tapikan.. Penamat cerita ini memang boleh buat Sha sakit jiwa.. Serius.. Plot twist betul..

Lakonan Sherry sebagai nurse garang dan jahat memang jadilah.. kikiki.. Sharifah Sakinah macam biasa memang sentiasa mantap dengan lakonan beliau..


23 comments:

  1. sha kalau cerita kat tv tajuk ada hantu hantu terus tak tengok haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada hantu pun Sha.. Tajuk je Hantu.. Trylah tengok.. Lawak sangat..

      Delete
    2. Terngkn ending dia tk fhmlh 😂

      Delete
    3. Ending dia tu sebenarnya diorang semua tu tengah bercerita dekat wad sakit jiwa.. kikiki

      Delete
  2. Dah tengok! And memang best sangat!! Haha >_< tapi plot twist tu memang annoying T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Annoying giler kan plot twist tu.. kalau dia tak buat pun takpe..

      Delete
  3. Masuk list nak tengok cerita ni..sebab ada abam :)

    ReplyDelete
  4. Oh cerita ni di astro first ye, nanti nak tengoklaa 🤔

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha a.. Ada di Astro First tapi Sha tengok online je.. kikiki

      Delete
  5. Saya pun dah tengok drama nie, paling kelakar si sherry tue..ingatkan betul2 garang tapi bila kena usik hantu fizz fairuz terus hilang kegarangan dia...hahahaha kelakar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. Part nie memang serious kelakar..

      Delete
  6. kalu bulan puasa tengok tak pe..

    hantu semua kena rantai dan ke ikat

    ReplyDelete
  7. Sharifah Sakinah kan memang klakor hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah pasal.. Watak apa pun dia bawa memang jadi..

      Delete
  8. belum tengok lagi cerita ni.. mesti best.

    ReplyDelete
  9. terima kasih sudi komen kat blog ejulz
    http://ejulz.blogspot.com/2018/05/senarai-pengomen-tegar-mei-2018.html

    ReplyDelete
  10. bila free nak tengok la drama ni...

    ReplyDelete
  11. Kalau ada masa, bolehlah tenguk nanti.

    ReplyDelete
  12. suami sy dah tangok.. best katanya... sy tak sempat tonton lagi...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..