Friday, September 6, 2019

Drama Jepun | Rider Time: Kamen Rider Ryuki

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama kedua yang di spin-off dari Kamen Rider Zi-O.. Movie ini ada 3 episod je dan berada di antara episod 28 & 29 episod Kamen Rider Zi-O.. Kalau tengok drama ini je pun okay je.. Cuma yang ini tak sesuai tengok dengan anak-anaklah.. Ini Sha tengok sorang.. Ada adegan 18sx walaupun indirectly.. Nanti karang jenuh pula nak menjawab dengan bebudak ini.. Kalau tengok info pasal Kamen Rider dekat Kamen Rider Wiki, mereka akan bubuh warning alert untuk bagi tahu siri tu tak sesuai ditonton oleh anak-anak.. Macam Kamen Rider Ryuki inilah.. Memang dia bubuh Warning Alert.. Sini ini agak violent, jadi tak sesuai ditonton oleh anak-anak.. 

Sinopsis | A mysterious person restarts the Mirror World's Rider Battle, thus making Shinji Kido and other war participants regain their memories and transforming abilities. With the appearance of Another Ryuki, Sougo Tokiwa and Geiz Myokoin investigate this event, becoming involved in the war themselves.

6 comments:

  1. selalu sha layan kt mana drama2 nih... kalau yg episod2 biasa tu kadang layan kt astro 661 tp tu mcm lain je

    ReplyDelete
  2. Wahh,... boleh tengok weekend ni.. :)

    ReplyDelete
  3. Seronok gak sekali s kala layan cite super hero

    ReplyDelete
  4. Oh akak yang perasan kanak-kanak kira boleh tonton ke tak? 🤣

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »