Nasi Goreng Kacang Botol - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Sunday, February 21, 2016

Nasi Goreng Kacang Botol

Assalamualaikum..
Menu paling simple bila badan da penat..
Mudah, cepat dan pantas..
Semua boleh makan..

Kebetulan pula pokok kacang botol dekat Perpustakaan dah mula mengeluarkan hasil..
Maka mohle kita kutip dan buat Nasi Goreng..
Banyak manfaatnya bila rajin berbudi dengan tanah..

Nasi Goreng Kacang Botol
Bahan-bahannya

Nasi putih
Kacang botol
Bawang besar
Perencah Nasi Goreng Adabi
Telur 2 biji
Planta Adele

Cara Memasak
Panaskan kuali dan cairkan 1 sudu mentega Adele. Pecahkan 2 biji telur dan kacau. Setelah masak, ketepikan. Panaskan lagi sesudu mentega Adele, masukkan bawang yang telah diricik. Goreng hingga naik bau sahaja, dan bolehlah masukkan perencah nasi goreng Adabi dan sedikit air. Biarkan sebati dan bolehlah masukkan kacang botol dan telur. Kacau dan masukkan nasi.. Kacau lagi bagi sekata.. 

Sha buat nasi goreng nie x pedas sebab anak dara dua orang tu x makan pedas.. Kalau korang nak pedas just tambah cili padi jer.. X pun makan dengan sambal hitam pahang.. Memang sedap..

 Kacang botol ini Sha amik dekat opis..
Hasil bila berbudi dengan tanah..

 Nasi goreng yang dah siap..

Jom Makan Nasi Goreng bersama Sambal Hitam Pahang yang ohsem nie..


Berminat dengan Sambal Hitam Pahang??
Meh WhatsApp - 0192673703
Sebotol RM15 je
Berat 150g

7 comments:

  1. wow sedapnya... mesti tangup kacang botol tu kan sis.... akak teringin nak makan sambal hitam tu...

    ReplyDelete
  2. sedapnya..krup....krap...rangup kacang botol ni...

    ReplyDelete
  3. wow, nampak sedap tu, hihihihihi, boleh cuba ni, blogwalking here....www.keladionline.com

    ReplyDelete
  4. sedap nasi goreng tu berselera tengok hihihi

    ReplyDelete
  5. simple tp nampaksedap .....

    ReplyDelete
  6. dah ada hasil tanaman kat library.. kejap nya...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..