Sunday, February 21, 2016

Nasi Goreng Kacang Botol

Assalamualaikum..
Menu paling simple bila badan da penat..
Mudah, cepat dan pantas..
Semua boleh makan..

Kebetulan pula pokok kacang botol dekat Perpustakaan dah mula mengeluarkan hasil..
Maka mohle kita kutip dan buat Nasi Goreng..
Banyak manfaatnya bila rajin berbudi dengan tanah..

Nasi Goreng Kacang Botol
Bahan-bahannya

Nasi putih
Kacang botol
Bawang besar
Perencah Nasi Goreng Adabi
Telur 2 biji
Planta Adele

Cara Memasak
Panaskan kuali dan cairkan 1 sudu mentega Adele. Pecahkan 2 biji telur dan kacau. Setelah masak, ketepikan. Panaskan lagi sesudu mentega Adele, masukkan bawang yang telah diricik. Goreng hingga naik bau sahaja, dan bolehlah masukkan perencah nasi goreng Adabi dan sedikit air. Biarkan sebati dan bolehlah masukkan kacang botol dan telur. Kacau dan masukkan nasi.. Kacau lagi bagi sekata.. 

Sha buat nasi goreng nie x pedas sebab anak dara dua orang tu x makan pedas.. Kalau korang nak pedas just tambah cili padi jer.. X pun makan dengan sambal hitam pahang.. Memang sedap..

 Kacang botol ini Sha amik dekat opis..
Hasil bila berbudi dengan tanah..

 Nasi goreng yang dah siap..

Jom Makan Nasi Goreng bersama Sambal Hitam Pahang yang ohsem nie..


Berminat dengan Sambal Hitam Pahang??
Meh WhatsApp - 0192673703
Sebotol RM15 je
Berat 150g

7 comments:

  1. wow sedapnya... mesti tangup kacang botol tu kan sis.... akak teringin nak makan sambal hitam tu...

    ReplyDelete
  2. sedapnya..krup....krap...rangup kacang botol ni...

    ReplyDelete
  3. wow, nampak sedap tu, hihihihihi, boleh cuba ni, blogwalking here....www.keladionline.com

    ReplyDelete
  4. sedap nasi goreng tu berselera tengok hihihi

    ReplyDelete
  5. simple tp nampaksedap .....

    ReplyDelete
  6. dah ada hasil tanaman kat library.. kejap nya...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »